Şahinbey Belediyesi, Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kursları (ŞAHMEK) çatısı altında toplanan gençlik merkezi ve sosyal tesislerde açtığı kuaförlük kursunu bitiren kadınlar meslek sahibi olurken aile bütçelerine de katkıda bulunuyor.
Yaşar Torun Gençlik Merkezi'nde 56, Kürşad Tüzmen ve Şehitler Sosyal Tesisinde 75 kursiyer olmak üzere toplam 131 bayan kursiyer 7 ay süren kurs kapsamında, fön, manikür, makyaj ve pedikür gibi kuaförlük hizmetleri eğitimi alarak, kendilerini geleceğe hazırlıyor.
Kadınların öğretilenleri öğrenmek için büyük çaba gösterdiklerini kaydeden Kuaförlük Kursu Eğitmeni Günay Ebçem, "Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, kursiyerlerimizin birer meslek sahibi olması adına güzel imkanlar sunmaktadır. Kuaförlük kursuna gelen bayan kursiyerlerimize burada toplumda sosyal imkan, ayakta durabilme, kendini kanıtlama ve özgüven gibi özellikleri sağlıyoruz. Eğitimi tamamlayan kursiyerlerimizi iş imkanı sunmak adına takip altında tutuyoruz. Böyle bir imkanı bizlere sunan başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Kuaförlük kursuna katılan Özlem Kara Şahin ve Gamze Kılınç ise, Şahinbey Belediyesi tarafından açılan kuaförlük kursuna katılmadan önce evde oturduğunu belirterek, "evde çok canımız sıkılıyordu. Elimizde bir mesleğimiz yoktu. Burada geldik. Kuaförlük eğitimlerine katıldık. Biz burada güzel şeyler öğreniyoruz. Zamanımız çok güzel geçiyor. Hocalarımız kursta kuaförlük ile ilgili tüm bilgileri bize uygulamalı olarak anlatıyor. Kursumuz çok zevkli geçiyor. Şimdi bir meslek sahibi oluyoruz. Sağolsun Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, bizlere altın bilezik olan bir meslek sahibi olma imkanı sundu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.
(HD-ÖK-Y)

03.02.2013 11:53:51 TSI

Editör: Wan Haber