İlçe genelinde aşure ikramı yapan Şahinbey Belediyesi Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilere aşure ikram edildi.
Her yıl geleneksel hale gelen aşure ikramı için kurulan standa gelen Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Özdemir ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu öğrencilere aşure ikram edildi.
Aşure ikramı sonrası bir açıklama yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, öncelikle Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na Muharrem ayındaki örf ve adetlerin coşkulu bir şekilde yaşatılmasını sağladığı için teşekkür ettiğini belirterek, "Muharrem ayı biz Müslümanlar için çok önemli bir ay bizim için keder ve masuniyet ayıdır. Muharrem deyince aklımıza Ömer gelir kerbela gelir. Ama aşurenin içinde ki o çok farklı nimetlerle beraber biz muharremin anlamını daha ileriye götürüyoruz. Biz muharremi tıpkı aşurenin içinde ki çok farklı maddeler gibi birliğimizin ve beraberliğimizin sembolü haline gelen bir ay olarak görüyoruz. Amerika'da açık öğretim görevliği yaptım. 50'ye yakın ülke gezdim. hiçbir ülke de bizim başkanımızın yaptığı gibi fakiriyle, yoksuluyla, öğrencisiyle ve tüm toplumuyla bütünleşen bir program görmedim. Biz Üniversite olarak yerel yöneticilerimizin yanındayız. Bu etkinlikten dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Muharrem ayında hem yas, hem hüzün, hem de bolluk bereket olduğunu ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Cenabı hakkın Muharrem Ayı benim ayımdır dediği önemli bir ay, bu ay içerisinde tutulan oruçlar verilen sadakalar ve yapılan hayırların çok bereketli ve sevaplı olduğunu biliyoruz. Bu vesileyle hem birlik beraberliğimizin hem de bizim güzel bir geleneğimiz var aşure ikramıdır. Bizlerde bunu yapamayan aileleri de düşünerek belediye olarak kendimiz yapıyoruz. Muharrem Ayı boyunca günde 6 bin kişiye olmak üzere toplam 150 bin kişiye aşure ikramı yapıyoruz. Bugün de Hasan Kalyoncu Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimize ve hocalarımıza aşure ikramı yapıyoruz. Bizleri misafir ettikleri için rektörümüze teşekkür ediyor, Muharrem Ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
(MAD-HD-Y)

06.12.2012 15:27:14 TSI

Editör: Wan Haber