Şahinbey Belediyesi, Karkamış ve Nizip çadır kentlerinde kalan Suriyeli sığınmacıların ardından savaştan kaçarak Şahinbey'e yerleşen bin 300 Suriyeli aileye de gıda ve giyim yardımı yaptı.
Şahinbey Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin faydalanması için hizmete sunulan Sosyal Market'teki yardım dağıtımına, Vali Veysel Dalmaz ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı. Ülkelerinde yaşanan savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacılara karşı misafirperver bir şekilde davranıldığını ifade eden Vali Dalmaz, "Yerel yönetimlerimiz bu noktada önemli çalışmalar yapmaktadır. Özellikle Şahinbey Belediyemiz bu noktada duyarlı davranışlar sergiliyor. Sosyal Market aracılığıyla ihtiyaç sahibi olan kendi vatandaşlarına yardım eden Şahinbey Belediyemiz, burada Suriyeli misafirlerimize gıda ve giyim yardımında bulunmaktadır. Bu duyarlı davranışlarından dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.
Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu ise, "Bu başarılı çalışmalarından dolayı Koordinatör Valimize çok teşekkür ediyorum. Suriye'den gelerek çadır kentlerde kalan birçok vatandaşımız ve bunların haricinde Şahinbey ilçemizde kalan oldukça fazla Suriyeli vatandaşımız bulunmaktadır. İhtiyaç sahibi bir 300 Suriyeli komşu vatandaşlarımıza ağırlıkta gıda olmak üzere giyim ve soba yardımı yaptık. Ayrıca battaniye yardımı yapacağız. Şu anda yardımların yapıldığı Sosyal Marketimizi geçtiğimiz yıl kurduk. 2000'in üzerinde ihtiyaç sahibi ailemiz bu marketimizden faydalanmaktadır. Burada ihtiyaç sahibi ailelerimiz, onurunu incitmeden yaptığımız inceleme sonunda kendilerine verilen şefkat kart sayesinde kimseyle muhatap olmadan marketten alışverişini yapıp gidiyor. Şimdi ise Suriyeli kardeşlerimize burada yardım ediyoruz. Kardeşimiz diyorum çünkü biraz önce bir hanım kardeşimizle görüştüm. Kendisi Suriye'ye gelin gittiğini ve yaşanan olaylardan dolayı buraya geldiklerini söyledi. Gördüğümüz gibi gelin alıp gelin vermişiz. Yani et tırnak gibi olmuşuz. Temennimiz odur ki özgür Suriye kurulur, demokrasi olur ve bu vatandaşlarımız kendi evlerine döner" diye konuştu.
(HD-Y)

07.01.2013 16:24:25 TSI

Editör: Wan Haber