Şahinbey Belediyesi tarafından çevre bilinci oluşturmak amacıyla başlatılan 'Temiz Çevre Sürdürülebilir Yaşam Projesi kapsamında ilçe genelindeki tüm okul bahçelerine dikilmek üzere 41 bin adet fidan dağıtımı yapıldı.
Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen, finans desteği İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan proje kapsamında Güneş İlköğretim okulunda düzenlenen törene Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Belediye Meclis üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan programda Şahinbey Belediyesi ŞAHMEK müzik korosu mini bir konser verdi.
Projenin okullarında başlatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Güneş İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Ali Çakın, "Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na okulumuza ve eğitime verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugün okulumuza ağaç dikimi yapıyoruz. bizim görevimiz bu ağaçların korunarak büyümesini sağlamaktır. Ayrıca başkanımız okulumuza bir adet masa tenisi hediye etti. Öğrencilerimiz adına kendisine tekrardan teşekkür ediyorum" dedi.
Temiz Çevre Sürdürülebilir Yaşam Projesi kapsamında 41 bin adet fidanın ilçe genelindeki tüm okul bahçelerinde toprakla buluşturacaklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu projedeki amacımız geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizin temiz ve yeşil bir ortamda yaşamasını sağlamak olduğunu söyledi.
Öğrencilere sizlerde birer fidansınız diye seslenen Başkan Tahmazoğlu, en iyi temizliğin kirletmemek olduğunu belirterek, öğrencilere ortak kullanım alanları ve kişisel temizliğin öneminden bahsetti.
Başkan Tahmazoğlu konuşmasını şöyle tamamladı, "Göreve geldiğimiz günden itibaren başlattığımız temizlik kampanyası ile tüm okullarımızı ziyaret ettik. Okullarımızın fiziki bakım onarımlarını yaptık ve fidan diktik. Temizlik malzemeleri dağıttık. Yine bu projemiz kapsamında 174 bin öğrencimize temizlik seti hediye ettik. İlçemiz genelinde bu güne kadar 170 bin ağaç diktik. 329 yeni park yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Güneykent mahallesinde 180 bin metrekare alana şehrimizin 3. Mesire alanını yapıyoruz. Yine Yeşilvadi projemiz kapsamında 1 milyon 700 bin metrekare büyüklüğünde Türkiye'nin en büyük parkının yapımına başladık" dedi.
Okul müdürü Çakın, konuşmaların ardından desteklerinden dolayı Başkan Tahmazoğlu'na buket ve plaket takdim etti. Daha sonra hep birlikte okul bahçesine ağaç dikimi gerçekleştirildi.
(FS-HD-Y)

04.12.2012 17:03:13 TSI

Editör: Wan Haber