Şahinbey Belediyesi tarafından, 25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri kapsamında düzenlenen 3. masa tenisi turnuvası başladı.
Okullar arası takım ve halka açık ferdi müsabakalar olmak üzere iki ayrı kategoride yarışmaların yapıldığı masa tenisi turnuvasına ferdi başvuru 301, okul başvurusu 79 takım 316 kişi olmak üzere 617 kişi katıldı. Karataş mahallesindeki Şahinbey Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan masa tenisi turnuvası açılışına Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve sporcular katıldı. Okullar arası takım müsabakalarıyla başlayan turnuvada 22 Aralık Cumartesi günü Halka açık ferdi müsabakalar yapılacak. Şahinbey Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek müsabakalarda ilk üçe giren takımlara plaket, madalya, raket ve başarı belgesi verilecek olup, ferdi dereceye girenlere madalya, raket ve başarı belgesi verilecek.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU: "TURNUVAMIZDA 617 SPORCUMUZ YARIŞACAK"
Masa tenisi turnuvası açılışında konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yeni bir spor tesisi yapıldığını belirterek, " Şahinbey Belediyesi olarak düzenlemiş olduğumuz geleneksel masa tenis turnuvasına hepiniz hoş geldiniz. Şu gördüğüm manzara beni çok duygulandırdı. 79 tane takımımız müsabakamıza katılıyor. Ayrıca 301 ferdi sporcumuz olmak üzere toplamda 617 tane sporcumuz burada yarışacaklar. Ben şimdiden tüm sporcularımıza ve takımlarımıza başarılar diliyorum. Takımlarımız 6 grup halinde yarışacak küçük kız, yıldız kız, genç erkek, genç kız, küçük erkek, yıldız erkek, ferdi müsabakalarda 8 grup var. Küçük kız, yıldız kız, genç kız, büyük kız, küçük erkek, yıldız erkek, genç erkek, büyük erkek olmak üzere. Üç yıldır masa tenisi turnuvası düzenliyoruz. Bu yıl ki katılımımız hepsinden fazla, Şahinbey Belediyemiz olarak birçok branşta sporcuya destek veriyoruz. Şahinbey Belediyesi Gençlik Spor Kulübümüzde futbol, basketbol, voleybol, karete, tekvando, masa tenisi, halk oyunları, bilek güreşi dallarında sporcular yetiştiriyoruz. Güneykent Mahallesine yeni bir spor tesisi yapıyoruz. Burada masa tenisinde kendini geliştirmek isteyen sporcular olursa bunlara profesyonel antrenörler eşliğinde daha da gelişmelerini sağlayacağız. Bu anlamda onlara destek vereceğiz. Şuanda Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren 14 spor tesisinde 3 bin 360 tane vatandaşımız spor yapıyor" dedi.

KAYMAKAM TURAN: "ŞAHİNBEY BELEDİYESİ SPOR AKADEMİSİ GİBİ ÇALIŞIYOR"
Şahinbey Belediyesinin yaptığı başarıları taktirle karşıladığını belirten Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, "İnsanın gönlünden gelecek insanın gönlünden gelmeyen hiç bir işte insan başarılı olamıyor. Başkanımızı Allah nazardan esirgesin, Şahinbey Belediyesi adeta eğitim akademisi, spor akademisi gibi çalışıyor. Gaziantep'te 3 tane üniversite var 4'cusü yolda, 5'cisi de olacak. Şahinbey Belediyesi sosyal belediyecilikte inanılmaz güzel çalışmalar, inanılmaz güzel projeler ve faaliyetleri ardı ardına imza atıyor. Dünyada barışın ve sevginin egemen olmasını isteyen insanlar sevgili yavrularını donanımlı yetiştirmeliler. Bu yüzden spor, sanat, kültür önemli"dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Kaymakam Turan ve Başkan Tahmazoğlu turnuvanın ilk açılış maçını yaptı.
(MAD-Y)

21.12.2012 15:22:44 TSI

Editör: Wan Haber