İşlerin aksamasına ve elektronik cihazların bozulmasına yol açan, hem maddi, hem de manevi sıkıntılara sebep olan elektrik kesintilerine tepki gösteren Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin, Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (VEDAŞ) halka karşı sorumlu olduğunu belirterek, "VEDAŞ özelleştirmeden bu yana Van'ın gerçeklerine uymayan bir tutum içinde. Yaşanan kesintiler hepimizi canımızdan bezdirdi. Ne taahhüt etmişlerse, bu sorunu ne zaman çözeceklerse çıkıp tek tek halka açıklamak zorundalar, halka karşı bu konuda sorumludurlar." ifadelerini kullandı.

Haber: Adil HARMANCI

Van'da yaşanan elektrik kesintileri, evden işe, sokaktan, fabrikaya, özel kurumlardan kamu kurumlarına, okullara kadar tüm kesimleri olumsuz etkiliyor. 

Her işin bilgisayar sayesinde yapılabildiği günümüzde elektrik kesintileri tüm bu işlerin aksamasına yol açıyor.

Elektrik kesintileri sırasında zaman zaman bilgisayarlar çökerken, yapılan tüm işler de beraberinde çöküyor ve o birçok kez iş yeni baştan yapılmak zorunda kalınıyor. 

Fabrikalarda, işyerlerinde, evlerde bulunan her türlü elektronik cihaz, makine vb., ani ve sık yaşanan kesintilerden dolayı yanarak kullanılamaz hale geliyor. 

Kesintilerle trafik de olumsuz etkilenirken, birçok insan da asansörlerde kalabiliyor.
Tüm bu olumsuzluklar maddi ve manevi sıkıntılara yol açıyor.

KESİNTİLERE TEPKİ
İl genelinde vatandaşlar kesintilere isyan ederken, en net tepkiyi ise Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin verdi. Prestij Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Şahin, oda olarak iş yapamaz duruma geldiklerini belirterek, "Bilgisayarlarımız bozuluyor, programlarımız çöküyor, yapılan iş verilen emek tümüyle boşa gidiyor. Bitirmek üzere olduğumuz bir işe sıfırdan başlamak zorunda kalıyoruz. Evde de durum farklı değil, orada da cihazlarımız bozuluyor. Bu açıdan tüketime yönelik bir zarara da uğruyoruz." dedi.

"HALKA HESAP VERSİNLER!"
İldeki elektrik sorununun yıllardır bir türlü çözülemediğine dikkat çeken, yetkililerin de her hangi bir açıklamada bulunmadığını belirten Şahin, şunları söyledi:

"VEDAŞ, özelleştirmeden bu yana Van'ın gerçeklerine uymayan bir tutum içindedir. Yaşanan kesintiler hepimizi canımızdan bezdirdi. Neden bu sorun çözülemiyor, neden bu konu kapanmıyor? Ne taahhüt etmişlerse, bu sorunu ne zaman çözeceklerse çıkıp tek tek halka açıklamak zorundadırlar, çünkü halka karşı bu konuda sorumludurlar. Van halkı gerçekten bunu VEDAŞ'tan bekliyor."

"NASIL DAVA AÇARIM?"
Prestij Gazetesi'ne konuşan bir vatandaş da, televizyonunun elektrik kesintisi sırasında bozulduğunu belirterek, "Benim de televizyonum elektrikler gidip gelince yandı. Çalışmıyor. VEDAŞ'a dava açacağım ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum." dedi. 

Nefes darlığı bulunan bir başka vatandaş da, uzun süre asansörde kaldığını ve bu sırada büyük bir korku yaşadığını ifade etti.

Sokakta görüştüğümüz vatandaşlar da, VEDAŞ'ın bu soruna bir an önce çözüm getirmesini beklediklerini söylüyorlar.

PROGRAMLI - PROGRAMSIZ KESİNTİLER
Bu arada son aylarda programsız kesintilerle birlikte VEDAŞ çokca programlı elektrik kesintisi de uyguluyor. Bu kesintilerin sebebi ise 'yapılan çalışmalar' olarak açıklanıyor. VEDAŞ daha önce yaptığı toplantı ile Van'ın elektrik sorununu çözmek için yatırımların sürdüğünü ve bir süre daha kesintilerin devam edeceğini bildirmişti. (Prestij Gazetesi)

Editör: Wan Haber