Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, şeker fabrikalarında görev yapan geçici işçilerin kadro sorunlarını dosyalar halinde milletvekillerine sunduklarını ve destek istediklerini söyledi.
Şeker fabrikalarında görev yapan geçici işçilerin kadroya alınmaları için yaptıkları çalışmaların devam ettiğini söyleyen Şahin, bu amaçla Şeker-İş tarafından hazırlanan dosyaları Kahramanmaraş, Muş ve Erzurum milletvekillerine sunduklarını ifade etti.
Muş Şube Başkanı Fikret Sancar ve Erzurum Şube Başkanı Metin Keskin ile birlikte Ankara'ya gittiklerini anlatan Şahin, "Şuanda Şeker-İş sendikasının en büyük sorunu, şeker fabrikalarında görev yapan geçici işçilerimizin kadro sorunudur. Şeker fabrikaları eleman eksikliğinden dolayı durma noktasına geldi. Her zaman tekrarlıyoruz. Bu iş yerlerinde olduğu gibi Elbistan Şeker Fabrikası'nda da 15 yıldan beri yeni işçi alımı yapılmadı. Emeklilik ve çeşitli nedenlerden dolayı işten ayrılmalar, fabrikalardaki işçi açığını yüzde 50'ler noktasına getirdi. Şeker fabrikalarında çalışan geçici işçilerin sorunları sosyal düşünmekten çıkmış, uzun sürelerde çalışmaları ihtiyaç haline gelmiştir. Türkiye genelinde geçici işçilerin ortalama çalışma süreleri 160 gündür. Elbistan'da ise bu rakam çok daha düşüktür. Elbistan Şeker Fabrikası'nda görev yapan geçici işçilerin emekliliği hak etmeden işten ayrılmaları başlamıştır" dedi.
Diğer şeker fabrikalarının aksine Elbistan Şeker Fabrikası'ndaki çalışma süresinin kısa olmasından dolayı en fazla geçici işçinin burada yer aldığını vurgulayan Şahin, buna karşılık en az daimi işçinin de Elbistan'da olduğunu söyledi.
Geçici işçilerin kadro almalarını canı gönülden istediklerini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
"Şeker fabrikaları arasında en fazla geçici işçi bulunan fabrika, Elbistan Şeker Fabrikasıdır. Aynı zamanda en az daimi işçi bulunan fabrika da Elbistan Şeker Fabrikasıdır. 2006 yılında 5620 sayılı yasa ile 180 gün ve üzerinde çalışan geçici işçilere kadro verildi. Buna rağmen çalışma süreleri en az olan fabrika Elbistan Şeker Fabrikası olduğu için, bu kanundan en az yararlanan iş yeri olduk. Geçici işçilerimizin emekli olabilmeleri, gelecek kaygısı çekmemeleri için bir an önce kadroya alınmaları gerekiyor. Bu konuda siyasilerden destek bekliyoruz."
(OZR-

23.01.2013 09:22:45 TSI

Editör: Wan Haber