AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, gazetecilerle bir araya geldi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Öğretmenevi'nde gazetecilerle bir araya gelerek soruları cevapladı. Merkezi hükümet olarak bütün belediyelere yasal hakları çerçevesinde yardım ettiklerini belirten Şahin, "Biz merkezi hükümet olarak hangi partiden olursa olsun bütün belediyelere yasal hakları neyse onu veririz. Hangi projeyi getirirse getirsin bizim partimiz destekler. Bizim hükümetimizce hiçbir belediyeye ayrım uygulanmadı. Spor vadisi denilince akla ilk Gençlik ve Spor Bakanlığı geliyor, arkadaş bunu bakanlığa sunmuş mu? Bakanlık incelemiş mi, bu bilgi bana gelmedi. Mecliste AK Partili üyeler çoğunluktadır, 3.5 yıldır Karabüklü vatandaşların yararına olan her şeye katkı vermişlerdir" dedi. Yeni yapılan devlet hastanesi ile ilgili sorulan soruya da Şahin, şöyle cevap verdi:
"Bu yılın ortalarında bitmesi lazım. Devlet hastanemiz bölgemizin en kaliteli ve her bakımdan mükemmel hizmet sunacak bir hastane olacak. Tıp fakültesi ile birlikte burası kullanılacak. Vatandaşlarımıza ekonomik bir zararı olmayacak. Bayır Mahallesi'nde uzun süredir hizmet veren devlet hastanesi var, biz buradan vatandaşlarımızın sağlık hizmeti almaya devam etmesini istiyoruz."
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin kendilerinden bir şey istemediğini belirten Şahin, "Meclis'te nasıl muhalefet yapılıyor görüyorsunuz, tabii ki muhalefet yapılacak. Siyasette hoşgörülü olmak gerekir. Belediye meclisinde muhalefet neyi gerektiriyorsa arkadaşlar onu yapacaktır. Ben meclis başkanıyken Vergili'yi ziyaret etmiştim, 'sizden dua istiyoruz' demişti. Bende o günden beri dua ediyorum hiçbir talepte bulunmadı" dedi.
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN PROJE SUNMASI
Sivil toplum örgütlerinin kendilerine proje sunup sunmadığı yönündeki soruya da Şahin, "Sivil toplum örgütü diyince TSO aklıma gelir, dernekler gelir, TSO tabi Karabük'te yapılması gereken işlerle ilgili bizleri ziyaret ettiler. Onların üzerinde durdukları proje Filyos limanı. Filyos limanı ile ilgili daha önce de açıklamalar yaptık. AB fonlarıyla orada liman başlamasıyla ilgili mutabakata varmıştık. Dosya AB Bakanlığımızda AB'ye sunulacak. AB bu konularda ağır davranıyor, bu nedenle beklendiği hızla bitmiyor, bu işin peşini bırakacak değiliz. İlçelerimizde Yenice ve Eflani'de meslek yüksek okul kurulması için bize gelmişlerdir. Her iki ilçede okul kurulması için karar çıkarmada başarılı olduk. Ödeneği üniversite bütçesine koydurduk. Eflani'de kullanılmayan YİBO üniversiteye geçtikten sonra üniversite orada bir harcama yapabilir. Rektör hocamız yazıyı yazmış olmalı bana da haber verecek, bana da bilgi verecek, bende milli eğitimle görüşerek buranın yapılması için girişimlere başlayacağız" diye konuştu.
3 BİN KİŞİLİK SPOR SALONU
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan spor salonu ile ilgili Şahin, şöyle konuştu:
"Makas başının Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne geçmesi uzun bir maraton icap etti. O arazi Devlet Demir Yollarına aitti, onlar para karşılığı satabiliyorlar. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz böyle bir ödenekleri olmadığı için alamayacaklarını söylediler. DDY'nin vergi borcuna mahsuben Milli Emlak Genel Müdürlüğüne devrettik. Başbakanlığın da buna izin vermesi gerekiyordu, Milli Emlak da gençlik spora teslim edecek. DDY müteahhidinin şantiyesi var, temel atma noktasına geldiğinde şantiye oradan kalkacaktır. Proje getirdiler spor salonuyla ilgili üç taraf tribün bir taraf tribün değildi, geleceği düşünerek salon yapmalıyız, o nedenle bu projeye itiraz ettim, eksik olmasınlar yeni proje getiriyorlar 3 bini aşacak kapasiteli yatırım programındadır, ödenek sorunu yoktur. Kısa südre bitmesi konusunda takipçisi olacağız." AK Parti olarak her yerde seçimleri kazanmayı hedeflediklerini belirten Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yerelde burada AK Partili kadroların daha iyi hizmet vereceğini düşünüyoruz. Bunun takdirini verecek olan Karabük halkıdır. Tüm ilçe ve beldede biz mevcut iktidarımızı daha devam ettirmeyi hedefliyoruz. Başka illerde de siyaset yaptık, Karabük ile kıyasladığımızda Karabük'te vatandaşla çok yakın şekilde siyaset yapmak zorundayım. Diğer illerde talepler de fazla zorlamazlardı. Karabük'te siyaset yapmak hem kolay hem de zor. Muhalefet partilerin daha faal daha yol gösterici muhalefet yapmalarını arzu ederim, hem CHP'nin hem MHP'nin proje üreterek AK Parti'nin hizmetlerinde alternatif olacak çözümlerle ortaya çıkamadıklarını görüyorum. Bizim yaptığımız hizmetler ortadadır. Buruda tek kale oynuyoruz. Bölge müdürlüklerinin Karabük'te olmasın arzu ederiz, DSİ ve Karayolları Bölge müdürlükleri Kastamonu'da. Oradan başka bir vilayete kaldırılmasını doğru bulmam. DSİ Bölge Müdürü değişti ama tanışma fırsatı bulamadım. Sami Uyar Karayolları Bölge Müdürlüğünde görevdedir. Karabük'ün işleriyle ilgili zaman zaman arıyorum. Toplantıya başlamadan önce asfaltın kabarmasıyla ilgili aradım. Ancak başarılı bulduğum genel müdürlüğünde bölge bazında da hizmetlerin biran önce yapılması arzu ediyorum. Bu zamana kadar halledilmesi gerekiyor. Türkiye'de işler gecikiyorsa bürokratik işler nedeniyle gecikiyor. Bin dereden su getiriliyor, hizmetler aksıyor."
(ET-ET-Y)

10.02.2013 14:22:24 TSI

Editör: Wan Haber