Bodrum’da bayram dolayısıyla akın eden yerli turistlerle birlikte ilçenin nüfusunun 1 milyon 200 bin kişiye yaklaştığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise bazı ulusal gazetelerin manşetlerinde çıkan ’Bodrum bitmiş, ekmek su yok’ haberlerini yalanlayarak, “Bodrum’da böyle bir sıkıntı yok. Böyle bir sıkıntı olsa bize yansır. Bodrum’da biz fırıncılarımızla, esnafımızla zaten böyle kalabalıklara alışkınız. İlk defa Bodrum böyle bir kalabalık yaşamıyor. Bu Bodrum’un haber değerinin yüksek olmasından kaynaklanan bir haber. Bodrum geçen bayramlarda bir milyon 600 bin kişiye hizmet vermiş bir yer. Herkesi konaklatmış, herkese yemeğini yedirmiş, dinlendirmiş, eğlendirmiş ve kendi şehirlerine geri döndürmüş bir yer Bodrum” diye konuştu.

Nüfusun 1 milyonun üzerine çıktığını belirten Başkan Kocadon, istenilen rakama ulaşamadıklarını belirterek, “Şu anda Bodrum’da asayiş yönünden olsun, belediye hizmetleri yönünden olsun aksayan hiçbir şey yok” dedi.


LİMAN VE YOLLAR BOŞALDI SAHİLLER DOLDU
Hava sıcaklığının 40 derece ölçüldüğü Bodrum’da sıcak hava nedeniyle yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti. Dünyaca ünlü Gümbet plajında sıcaktan bunalanlar kendini denize atarken, tatillerine heyecan katmak isteyenler de su sporları yaparak eğlendi. Bodrum limanında ise teknelerin tura çıkmasıyla büyük boşluklar oluştu. Bayram ve sıcak hava dolayısıyla özellikle öğlen saatlerinde Bodrum yolları ve sokakları neredeyse boşalırken akşam saatlerinde ise tam tersi bir manzara yaşanıyor.

Editör: Wan Haber