Tarihi ve turistik bir sahil kenti olan Edremit ilçesinde Edremit Belediyesi kenti yeniden inşayı sürdürüyor. Demokratik, katılımcı, kadın özgürlükçü ve ekolojik belediyecilik paradigmasından hareketle her yıl projelerini hayata geçiren Edremit Belediyesi, 2016 yılında yapmayı planladığı bazı projelerin çalışma stardını verdi.  

Edremit ilçesinin sahil kenti olması hasebiyle Sahil Yolu Caddesi üzerinde bulunan Lalapaşa mevkiinde Sahil Projesi çalışmaları başladı. 6 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacak sahil projesi kapsamında bisiklet yolu, yürüyüş yolu, yeşil alan, oturma bank ve kamelyaları, çocuk parkları, fitness alanı, duşa kabin ve otopark hizmetlerini içinde olduğu büyük projenin çalışmalarına başlandı. 

3-462.jpg

‘ Ekolojik hassasiyetle Van Gölü’ne zarar vermeden halka hizmet ediyoruz ‘

Yapılan çalışmalar ilişkin bilgi veren Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürü Uğur Cihan,  Edremit ilçesinin tarihi ve turistik bir sahil kenti olmasından kaynaklı kente dönük tüm proje uygulamalarından bu hassasiyetten yola çıkarak çalışma yürüttüklerini belirtti. 2016 yılı uygulama projelerin biri olan Sahil Projesi çalışmalarına başlattıklarını belirten Cihan, Lalapaşa mevkinde bulanan alanda 2 kilometrelik proje çalışmasını tüm etüt ve zemin çalışmalarını başlatıldığını ifade etti.

Sahil kısmında bulunan ve içinde birçok kuş türünün bulunduğu sazlık alanı tahrip etmeden ekolojik hassasiyeti ve Van Gölü’nü tahrip etmemeyi önceleyerek çalışma yürüttüklerine dikkat çeken Cihan; 6 bin 500 metrekare alanda kurulacak sahil projesi kapsamında bisiklet yolu, yürüyüş yolu, yeşil alan, oturma bank ve kamelyaları, çocuk parkları, fitness alanı, duşa kabin ve otopark hizmetlerini içinde olduğu büyük projenin 2 ay içerisinde halkın hizmetine sunulacağını belirtti.

Editör: Wan Haber