Şahan Gökbakar, Recep İvedik 4 filminden alacağı 25 Milyon TL'yi alamadığı gerekçesiyle filmin dağıtımını yapan şirket olan Tiglon'un sahibi Murat Akdilek'e dava açtı. Akdilek'in Gökbakar'a ödemesi gereken 25 Milyon lirayı temlik yolu iile aktardığını öne süren factoring şirketlerine de dava açıldı.

 

Şahan Gökbakar'ın hukuk savaşı tüm hızıyla devam ediyor. Son filmi olan Recep İvedik 4'ten alacağı 25 Milyon lirayı ödemediği gerekçesi ile Tiglon'un sahibi Murat Akdilek'e açtığı davada enteresan şeyler yaşanıyor. Gökbakar'ın iddiası ve mahkemenin yaptığı incelemeler de sonucu davaya iki factoring şirketi de dahil oldu. Peki şimdi ne olacak ?

 

İddiaya göre Murat Akdilek, Recep İvedik 4'ün dağıtım haklarını üstlenmeden önce, filmden doğacak tüm alacakları iki faktoring şirketi devreyledi. Bunu Gökbakar'dan saklayarak, "temlik" (alacak devri) yasağı maddesinin de bulunduğu sözleşmeyi imzalayan Akdilek'in başı belada. Akdilek'in Gökbakar'a ait geliri kendi alacağı olarak gösterip, söz konusu iki faktoring şirketine kendine ait olmayan parayı devretti. Mahkeme de yaptığı incelemeler sonucu iki şirketi de "Suça İştirak" geerekçesiyle davaya dahil etti.

 

Davanın sonucu ne olacak önümüzdeki günlerde bekleyip göreceğiz.

Editör: Wan Haber