Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gerek bilimsel, gerekse teknolojik gelişmelerin insan sağlığına dönük gelişmeler olduğunu belirterek, "Dolayısıyla biz ne kadar gelişirsek, ne kadar dönüşürsek dönüşelim bunu her gün yenilemek, geliştirmek ve 24 saatimizi dinamik bir şekilde devam ettirmek zorundayız" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kızılcahamam Asya Termal Otel'de düzenlenen 'Sağlıkta Yeniden Yapılanmanın Erken Dönem Değerlendirmesi' konulu sempozyuma katıldı. Müezzinoğlu, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, sağlıkta geçtiğimiz 10 yılda çok farklı noktalara gelindiğini belirterek, "30 yılını doldurmuş bir meslektaşınız olarak bundan 15-20 yıl önce arzu ve hayal edip de bu ülke insanı adına rüyalarımızda görsek bile inanamayacağımız birçok gelişimi geçtiğimiz 10 yılda başardık" dedi.
Sağlığın diğer alanlardan çok daha farklı bir alan olduğunu anlatan Müezzinoğlu, bu alanın her dakikasının gelişmeye açık bir alan olduğunu ifade etti. Gerek bilimsel, gerekse teknolojik gelişmelerin insanın sağlığına yönelik gelişmeler olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Dolayısıyla biz ne kadar gelişirsek, ne kadar dönüşürsek dönüşelim bunu her gün yenilemek, geliştirmek ve 24 saati dinamik bir şekilde devam ettirmek zorundayız" şeklinde konuştu.

SAĞLIK SEKTÖRÜNDEKİ FİNANSMAN KAYNAĞI
İyi yönetimlerin esasında az parayı bile bereketlendirebileceğini söyleyen Müezzinoğlu, "Burada biz çok paraya biz kendimizi düğümlersek başarısızlıklarımızın önüne setler koyarız. Dolayısıyla esasında bugün ülkemizin kaynakları sağlıklı yönetilebilirse, finansman yönetimini de iyi yapabilirse ve bu alanının gelişmesi adına iyi planlayabilirse çok anlamlı bir finansman sorunu olacağına inanmıyorum. Yeter ki 'bu milletin imkanlarını bu millete nasıl döndürebiliriz' düşüncesinden uzaklaşmayalım" dedi.
Müezzinoğlu, AK Parti hükümetleri olarak birçok fiziki mekan ve tıbbi teknolojik gelişmeleri çok daha iyi noktaya taşımak gibi görev ve sorumlulukları olduğunu belirterek, iyi bir yönetimin bu hadiseyi sorunsuz veya az sıkıntılı bir süreçle atlatılabileceğini ve hakedilen hizmetlerin yapılabileceğini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:
"Anneyi hamilelik döneminin başlangıcından itibaren çocuğun neredeyse 6'ıncı ayında bu çocuğun göz renginin ne olacağına kadar bu işi götürüyoruz. Teknolojik gelişmeler ve fiziksel gelişmeleri milim milim takip ediyoruz. Kilosu, boyunu takip ediyoruz da, bu çocuğun ruh sağlığı ne olacak? Bir annenin çocuğunun ruhsal gelişiminde hangi bilince ihtiyacı var? Hangi eğitim felsefesi, bu çocuğu birey olarak fiziksel ve ruhsal sağlığı dengeli bir çocuk yapacak?"
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise, sağlık alanında memnuniyet oranının çok arttığını belirterek, bunların yetmeyeceğini, çünkü sağlıktaki beklentilerin farklılaştığını ifade etti. Teknolojinin değiştiğini anlatan Ünüvar, dünyada bütün ülkelerin yeni gelişen sağlık hizmetlerine göre felsefesini değiştirdiğini söyledi. Ünüvar, sağlıkta şiddet konusuna ilişkin olarak, "Kamera sayısını artırabilir, kapılarımızı daha güçlü hale getirebiliriz ama toplumsal duyarlılığı oluşturmadığımız sürece bunu önleyemeyiz" şeklinde konuştu.
Ünüvar, gelecek kuşakların daha az şiddete maruz kalması adına ilkokula başlama çağından itibaren bir eğitim modellemesi yapılması gerektiğini dile getirdi.
(EY-CC-Y)

16.02.2013 11:04:35 TSI

Editör: Wan Haber