National Sleep Foundation yaptığı bir araştırmayla çeşitli verilere ulaştı. Uyku düzeni ağırlıklı yapılan araştırmada normal bir insan için günde en az kaç saat uyunması gerektiği saptandı. İşte o yaş aralıkları ve uyuma süreleri..
 
İki yıl gibi uzun bir süre alan araştırmalar sonunda NSF, özellikle 17 yaş altında çocuk ve gençlerin gereken miktardan az uyuduğunu kanıtladı. Ayrıca yeterli sürede uyku uyumayan kişilerde obezite, kalp ve şeker hastalıkları riskinin arttığını bulan Ulusal Uyku Vakfı, verimli ve yeterli uyku uyuyan kişilerin daha sağlıklı bir hayat süreceğini söylüyor.
 
Araştırma sonucu 4 aya kadar olan bebeklerin günde 17 saat, 4-11 aylık arası bebeklerin 15 saat, 1-2 yaş arasındaki çocukların ise 14 saate kadar uyuması gerektiğini belirten Vakıf yetkilileri, bu sürenin 6-13 yaş çocuklarda 9-11 saat ve 3-5 yaş arası çocuklarda ise 10-13 saat olması gerektiğni vurguladı.
 
14-17 yaş aralığındaki gençlere 8-10 saatlik uykunun yeterli olduğu belirten uzmanlar, 18-64 yaş arası bu sürenin 7-9 saate düştüğünü söylüyorlar. 64 yaş ve üzeri yaşlılar için ise ideal uyku süresi 7-8 saat olarak belirtildi.

Editör: Wan Haber