Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite ve Metabolik Hastalıklarla mücadele Birimi tarafından "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı" kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite ve Metabolik Hastalıklar Biriminde görevli Uzm. Diyetisyen Yasemin Tuncer, Hemşire Saadet İskenderoğlu ve Ebe Ülkühan Düzenli tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Yenikent Halk Eğitim Merkezinde Spor Öğretmeni Burcu Cerrahoğlu eşliğinde ev hanımlarına yönelik ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak amacıyla bir saatlik step-aerobik etkinliği gerçekleştirildi.
Etkinlik sonrasında birçok hastalıkla mücadele konusunda temel unsur olan Obeziteyi önlemek amacıyla 120 kişiye Sağlıklı beslenme eğitimi verilerek boy-kilo ölçümleri yapıldı ve katılımcıların kendi durumları hakkında bilgi sahibi olmaları sağlandı. Aktiviteye katılanlara eğitici broşürler de dağıtıldı.
Obezitenin ülkemizin geleceğini tehdit eden en önemli halk sağlığı sorunu olduğunu, bu sebeple obezite ile mücadelenin büyük önem taşıdığını ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan açıklamasında, "Sağlıklı Beslen, Hareketli Yaşa" projesi kapsamında Sakarya'daki Halk Eğitim Merkezlerinde bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.
(SC-İÇ)

25.01.2013 10:27:18 TSI

Editör: Wan Haber