Samsun'da aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 8 kişinin bankadaki paralarının çekilmesi olayının yurt dışından ve İstanbul'dan yapıldığı ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, dün maaşını çekmek için bir bankanın ATM'sine giden 8 kişi, paralarının hesaplarından çekildiğini fark edince polise ve savcılığa başvurdu. Yapılan araştırma sonucu Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli hemşire Ebru G.'nin hesabından 861 lira, Erol A.'nın hesabından 4 bin 184 lira, Gazi Devlet Hastanesi'nde görevli Doktor Çağatay A.'nın hesabından 8 bin 200 lira, Gazi Devlet Hastanesi'nde memur Murat V.'nin hesabından 700 lira, Gazi Devlet Hastanesi'nde görevli hemşireler Berrin D.'nin hesabından bin lira, Neşe B.'nin hesaplarından bin lira ve Deniz S.'nin hesabından 800 lira ile ebe Fatma D.'nin hesabından 400 lira çekildiği ortaya çıktı.
Paraları hesabından çekilen 8 kişi polise ve savcıya şikayette bulunurken, mağdur sayısının artmasından endişe ediliyor. Polisin yaptığı araştırma sonucu 2 kişinin hesabındaki paraların yurt dışından, 6 kişinin hesabındaki paraların ise İstanbul'daki bir bankanın ATM'sinden çekildiğini tespit etti. Dolandırılan kişilerin hesaplarının aynı bankaya ait olduğu öğrenildi.
Soruşturma çok kapsamlı olarak sürdürülüyor.
(MAY-SLH-Y)

16.01.2013 15:19:32 TSI

Editör: Wan Haber