Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Marmaray tüneli çalışmaları sırasında hasar gördüğü gerekçesiyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki kreşin kapatılmasını protesto etti.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bahçesinde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi üyesi yaklaşık 30 kişi, "Bu işyerinde 15 aydır kreş yok. 4000 kişinin çalıştığı bu işyerine kreş istiyoruz" yazılı pankartlar açtı. Topluluk adına basın açıklamasını SES Aksaray Şubesi üyesi Sağlık Teknisyeni Aydın Erol basın açıklaması yaptı. Erol, 21 Kasım 2011 tarihinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kreş ve Gündüz Bakımevi Binasının, Marmaray tünel açma çalışması sırasında hasar gördüğünü, güvenlik amacıyla da binanın boşaltıldığı söyledi.
Kreşte kalan çocukların Beyazıt ile Çapa Kreş ve Gündüz Bakımevlerine gönderildiğini belirten Aydın Erol, "Bu tarihten beri 200 çocuğun yararlandığı kreş kapalıdır. Sendikamızın tüm çözüm önerilerine rağmen 4 bin kişinin çalıştığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kreş yapılmamıştır. Beyazıt ve Çapa kreşlerindeki 20 kişilik sınıflara 40-45 çocuk sıkıştırılıyor'' dedi.
Eylemlerine devam edeceklerini belirten SES üyeleri, açıklamanın ardından bahçedeki ağaçların arasına pankart astı.
(MA-ET-OK-Y)

30.01.2013 15:02:42 TSI

Editör: Wan Haber