Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Siirt Şube Başkanlığı tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Siirt Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında konuşan Sağlık-Sen Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz, kan bağışının önemine değindi. Kan bağışlayarak hayat kurtarılabileceğini belirten Eviz, "Bu nedenle kampanyayı düzenledik. Biz sağlık çalışanları olarak hizmetlerimizle ve çalışmalarımızla halkımızın teminatıyız, halkımıza vermiş olduğumuz hizmetlerin yanında bu tür faaliyetlerde de öncü olmalıyız diye düşünüyoruz. Kan bağışında bulunmak insanı bir görevin yanında bir vicdani sorumluluktur. Zira insan hayatını kurtarmanın yolu kan bağışından geçer" dedi.
Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık ise bu defa kan bağışı kampanyasının sağlık personeli ile düzenlenmesinin ayrı bir anlam taşıdığını söyledi. Tanık, "Kendimde bir sağlık personeli olmam nedeniyle bunu daha iyi anlıyor ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu durum beni daha çok duygulandırdı" diye konuştu.
Açıklamanın ardından Memur-Sen Siirt İl Başkanı M. Beşir Özyeşil ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Vesim Eviz kan bağışında bulundu.
(RÇ-AKK-Y)

06.12.2012 16:41:36 TSI

Editör: Wan Haber