Edremit Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Edremit İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Bilici, Van Orman İşletme Müdürü Zeynel Yalçındağ, ebe, hemşire ve diğer sağlık çalışanları katıldı.

Edremit İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Bilici, ebe ve hemşirelerle bir araya gelerek anlam taşıyan bir etkinlik düzenlemek istediklerini belirterek, “İnsan sağlığı için büyük fedakârlık ve özveri ile çalışan sağlıkçılar, aynı özveriyi fidan dikerek de gösterdi. Ebe ve hemşirelerimiz her zaman toplumda el üstünde tutulacak kişilerdir. Onların hakkını ödeyemeyiz. Bu anlamda dünyanın en önemli varlığı olan insanın mutluluk ve refah içerisinde daha uzun yaşamasını sağlamak bütün kuruluşların, devletlerin temel hedefidir. Bu hedefin gerçekleşmesi ise bireyin doğum öncesinden başlamak üzere profesyonel ellerden alacağı iyi bir sağlık hizmetine bağlıdır. Bu sağlık hizmetinin en önemli sunucuları olan ebelerimize ve hemşirelerimize çok önemli görevler düştüğü bir gerçektir. Sağlıklı anne ve sağlıklı çocuk başarılı toplumların temelini oluşturur. Bu anlamda küçük bir fidanı nasıl bugün burada diktiysek, sağlıklı bir şekilde yetiştirmemiz ve bakmamız gerekir" dedi.

Dr. Bilici, sağlık alanında yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı toplum sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezleri ve kurum bünyesinde çalışan ebe ve hemşirelere de teşekkür etti.

Editör: Wan Haber