Başbakan Erdoğan ve Hükümetin politikası olan 'Sağlık Alanında Dev Bir Yatırım'ın yenisi Diyarbakır'a yapılıyor.
Türkiye'de kurulacak ilk Proton Tedavi Merkezi (Nükleer Enerji ile Kanser Tedavi Merkezi) için çalışmalara başlandı. Amerikalı şirket Corinthian Development Company ve Altai Development Group ile AFFAN Holding konsorsiyumu ile gerçekleştirilmesi planlanan projenin yeri ise, bölgenin en stratejik şehirlerinden biri olan Diyarbakır.
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 9 Proton Tedavi Merkezinden 6 tanesini hayata geçirme tecrübesine sahip olan Corinthian Development Company ve Altai Development Group yetkilileri tarafından; proje için Türkiye'yi seçmelerindeki en önemli etkenin, "Türkiye'de Hükümetin ve Sağlık Bakanlığının istikrarlı bir biçimde devam ettirdiği başarılı çalışmaların" olduğu ifade edildi.
Diyarbakır'da hayata geçirmeyi planladıkları bu dev sağlık projesi için çok büyük heyecan yaşadıklarını belirten AFFAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus ÖZKAN, "Geçmişte bu konu ile ilgili en büyük sorun fon sağlanması idi. Ancak biz 10 milyar doları aşan 100 sağlık projesini başarı ile tamamlayan konsorsıyum ortağımız ile birlikte bu sorunu ortadan kaldırdık. Diyarbakır'lı bir iş adamı olarak bu projeyi çok önemsiyorum. Yatırımların, projelerin, güzelliklerin konuşulduğu bir Diyarbakır için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız" ifadelerinde bulundu.
(YHY-Y)

11.02.2013 18:07:56 TSI

Editör: Wan Haber