Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, sağlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili çalışmalarla kamuoyunun karşısında olmak istediklerini, ancak artan şiddet eylemlerinin en önemli gündem maddelerinden biri haline geldiğini söyledi.
Yeni yıl dolayısıyla bir açıklama yapan Başkan Gökhan Yünkül, "Memur-Sen Konfederasyonu Sağlık-Sen Bursa Şubesi olarak ülke genelinde olduğu gibi Bursa'da da sağlık çalışanlarının yanında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim. Çabamız Sağlık çalışanlarının haklarını almalarını sağlamak yönünde olduğu gibi, son zamanlarda sağlıkçılara karşı başgösteren şiddet eylemlerinin de karşısında olmaya devam edeceğiz. 24 saat fedakarca görev yapıp vatandaşlarımıza hizmeti kutsal kabul eden çalışanlarımızın uğradığı şiddet eylemlerine karşı gereken her terlü tedbirin alınması gerektiğini bir kez daha paylaşmak isterim. Bir yılı geride bırakarak 2013 yılına merhaba dediğimiz bu günlerde artık şiddet konusunun konuşulmaması gerektiğini ifade etmek isterim" dedi.
Sağlık Bakanlığı tarafından yaklaşık 10 yıldır yapılan uygulamalarla sağlık hizmetlerinde artan memnuniyetin olumlu olduğunu kaydeden Yünkül, "Vatandaşlarımızın sağlık alanında duyduğu memnuniyetin sağlık çalışanları tarafından da sağlanması en büyük temennimizdir. Sendika olarak yaptığımız ankette sağlık çalışanlarının özlük hakları anlamında memnuniyet oranlarının oldukça düşük seviyede olması endişe verici boyutlardadır. Umarım Sağlık Bakanlığı 2013 yılında sağlık çalışanlarımıza özlük haklarının gereken ölçüde verilmesi yönünde kısa sürede çalışmalara başlar. Bursa'nın gerek mevcut hastanelerin yenilenmesi gerekse ihtiyaç duyulduğu aşikar olan bölgesel sağlık kampüsü şeklinde planlanan komplekslerin henüz planlama aşamasında olması, Bursa'ya hizmetin geçiktiğini düşündürüyor. Bursa'nın sağlık turizmi alanında Türkiye'nin vizyonu haline gelmesi için acilen ihtiyaç duyulan inşaatların yapılması lazım. 2013 yılında Bursa'nın sağlık alanında yeni atılım ve yatırımlarla daha çok ön plana çıkacağına olan inancımız tamdır. Bütün bu duygu ve düşünceler ışığında sağlık çalışanlarının ve siz değerli basın mensuplarının yeni yılını kutlar, şiddetin olmayacağı sağlıklı ve huzurlu bir yıl geçirmenizi temenni ederim" diye konuştu.
(MŞ)

31.12.2012 15:46:55 TSI

Editör: Wan Haber