Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ı ziyaret etti. Ziyarette, '100 Bin Kan 100 Bin Can' adıyla sağlık çalışanları arasında ülke genelinde başlatılacak kampanya hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ı ziyaret etti. Ziyarette, Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan hazır bulundu. Ziyarette, '100 Bin Kan 100 Bin Can' adıyla sağlık çalışanları arasında ülke genelinde başlatılacak kampanya hakkında görüş alışverişinde bulunularak, alt yapının hazırlanması konusunda mutabakata varıldı. Sağlık-Sen'in her zaman sosyal sorumluluk bilinci içinde hareket ettiğini dile getiren Memiş, bu kampanya ile de amaçlarının toplumsal duyarlılık adına öncülük etmek olduğunu söyledi. Bir süre önce de sağlık çalışanları arasında 'Organ Bağışı Kampanyası' başlattıklarını hatırlatan Memiş, sağlık çalışanlarının Sağlık-Sen'in öncülüğünde toplumun sağlığı ve huzuru için her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceğini kaydetti.

"ORTAK PAYDAŞ OLMAYA HAZIRIZ"
Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar ise, Sağlık-Sen'in başlatacağı '100 Bin Kan 100 Bin Can Kampanyası'nı son derece anlamlı bulduğunu dile getirerek, Genel Başkan Metin Memiş ve Sağlık-Sen heyetine teşekkür etti. Kampanyanın mesleki ve toplumsal duyarlılığın muhteşem bir örneğini vereceğini kaydeden Akar, "Kızılay olarak bizler, Sağlık-Sen'in öncülüğündeki kampanyanın ortak paydaşı olmaya hazırız" dedi.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'e, ziyaret sonunda, başlatılacak kampanya ile ilgili bir de şükran plaketi verildi. Memiş'e plaketi Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar takdim etti.

KAMPANYA SAĞLIK-SEN BÜYÜK TEŞKİLAT BULUŞMASINDA DUYURULMUŞTU
Genel Başkan Metin Memiş, kampanyayı Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın da katıldığı, 14-16 Aralık 2012 tarihleri arasında Ankara Kızılcahamam Asya Termal Otel'de gerçekleştirilen 'Organ Bağışı Kampanyası'nda dile getirmişti.
(EY-OK-Y)

16.01.2013 16:56:28 TSI

Editör: Wan Haber