Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, bir doktorun, bir sağlık çalışanının hakarete uğraması ya da darp edilmesinin normal bir olay olmadığını belirterek, "Görevi sadece vatandaşımızın sağlığını korumak ve sürdürmesini sağlamak olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddete dur diyecek tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz" dedi.
Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Kıralan beldesinde, MHP'li Belediye Başkanı Bayram Gümüş'ün, Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli pratisyen hekim Soner Er'e hakaret ederek darp etmesine Sağlık-Sen tepki gösterdi. Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yaptığı yazılı açıklamada, bir hekime yönelik şiddetin Belediye Başkanlığı makamında oturan birinden gelmesini üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet kimden gelirse gelsin yaptırımının ağır olmasını beklediklerini ifade etti.

"BELEDİYE BAŞKANLIĞI AMİRLİK MAKAMI DEĞİL, HİZMET MAKAMIDIR"
Yakışıksız ifadelerinden dolayı konuyla ilgili yasal sürecin zaten işlemeye başladığını ifade eden Memiş, "Doktor arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi ve yaptırımların arttırılması adına girişimlerimizi sürdüreceğiz. Sağlıkta şiddet öyle bir boyuta geldi ki; bırakın insanları caydırmayı, neredeyse cesaret veriyor" dedi.
Bir doktorun, bir sağlık çalışanının hakarete uğraması ya da darp edilmesinin normal bir olay olmadığına dikkati çeken Memiş, "Görevi sadece vatandaşımızın sağlığını korumak ve sürdürmesini sağlamak olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddete dur diyecek tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
(EY-ÖZ-Y)

06.02.2013 13:24:56 TSI

Editör: Wan Haber