Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, kamuda verimliliğin artmasında özlük haklarında yapılacak düzenlemeler kadar kıyafet serbestliğinin de etkili olacağını savundu.
Yünkül, kamuda çalışanlara kıyafet konusunda serbestlik istediklerini belirterek, "Demokratik adımların atılmaya başlandığı ülkemizde hürriyetlerin önü açılıyor. Bütün yasaklar kalkarken kılık kıyafet serbestliğinin olmaması bu sürece gölge düşürmektedir" dedi.
Yünkül, çalışanların vatandaşlarımıza hizmeti kutsal addettiğini, bazı durumların araştırılmadan eleştirilmesinin yanlış olduğunu belirtti. Çalışanlara kanunen saat 12.00 ile 13.00 arasında dinlenme ve yemek molası verildiğini açıklayan Başkan Yünkül, "Hizmet verilen birimlerin dışında bahçede ya da çay içilen yerde görülen arkadaşlarımızın eleştirilmesi bizleri üzmektedir. Kanunen tanınan bu dinlenme imkanında sohbet etmek arkadaşlarımızın en doğal haklarıdır" açıklamasında bulundu.
Demokratikleşme sürecinde yasakların ve engelleyici durumlardan kurtulunması gerektiğini hatırlatan Gökhan Yünkül, "Çalışanlarımızın huzurunu ve psikolojisini bozacak her engelin mutlaka bertaraf edilmesinde fayda vardır. Sağlık alanında yapılan araştırmalarda memnuniyet oranlarının son yılların en üst seviyesine çıkmış olması hem devlet politikalarındaki değişimin, hem de çalışanlarımızın üstün gayret ve fedakarlığının sonucudur" dedi.
Son zamanlarda doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların arttığına dikkat çeken Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökhan Yünkül, şiddetin her zaman karşısında olunması gerektiğini, mesailerini insan sağlığına harcayanlara yönelik saldırıların nefret uyandırdığını belirtti.
(MŞ)

06.02.2013 13:21:18 TSI

Editör: Wan Haber