Tekirdağ Sağlık Müdürü Mehtap Şen "Gardner Sendromu" hastası Refiye Yılmaz hakkında yerel basında çıkan kamuoyu yanıltıldı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı kaydetti. Şen, haberlerin aksine Yılmaz'ın yurt dışı tedavi süreci başladığını kaydetti.
Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Mehtap Şen yerel yayın yapan Trakya Gazetesi'nde çıkan "Gardner Sendrom" hastası Refiye Yılmaz hakkında 'Kamuoyu Yanıltıldı' şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığını aktardı. Haberin art niyetli olduğunu kaydeden Yılmaz, "Ben ve kurumumdan böyle bir açıklama olmadı. Böyle bir cümle ve açıklama yapmadık. Haber art niyetli yazılmış. Haberin aksine Refiye'nin yurt dışında ameliyatı için çalışma başlattık. Haberle ilgili gerekli çalışmaları başlattık." dedi.
'O GAZETEYE DAVA AÇACAĞIM'
Hastalığıyla alakalı bir yerel gazetede kamuoyunu yanılttığı yönde haber çıktığını aktaran Refiye Yılmaz, "Gelip raporlarıma bakabilirler. Yalan haber yazmışlar. Bakanlık açıklama yaptı. Ben o gazeteye dava açacağım." dedi.
Kamuoyu yanıltıldı şeklinde yerel basında yer alan haberlere tepki gösteren yardım komisyonu üyesi Selime Günder Yazıcı, "Bir yerel gazetede kamuoyu yanıltıldı diye bir haber yapılmış. Art niyetli bir haberdir. Yalan yanlış şeyler yazılmış. Bu haber bizi ve aileyi çok üzdü." dedi.

18.01.2013 09:54:32 TSI

Editör: Wan Haber