Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nün Çukurova 6. Kitap Fuarı'nda açtığı stant 5 gün boyunca yoğun ilgi odağı oldu.
15-20 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan Çukurova 6. Kitap Fuarı'nı binlerce kitap okuyucuyla buluştu.
Fuar kapsamında Adana İl Sağlık Müdürlüğü de stant açtı. Stantı ziyaret eden vatandaşlara geliştirilen projelerin yer aldığı kitapçıklar hediye edildi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, "İlimizin coğrafi ve demografik yapısı göz önüne alındığında hijyenin ne kadar önemli olduğu görülmektedir. Adana'da eğitim gören çocuklara el yıkama alışkanlığı kazandırarak suyu, sabunu olan temiz bir tuvaleti kullanabilmelerinin sağlanmasının onları birçok hastalığa karşı koruyabileceği gibi enfeksiyon hastalıklarından ölüm oranını da azaltacaktır. Ayrıca ailenin ve devletin sağlık harcamalarındaki payının da azalmasına katkı sağlayacaktır. Bu durumda başta sağlık ve eğitim olmak üzere bütün kamu ve özel kurum ve kuruluşlarımızın da bu konuda sorumluluğu bulunmaktadır" diye konuştu.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet'te sağlık müdürlüğünün stantını ziyaret etti.
(FKE-Y)

20.01.2013 13:20:30 TSI

Editör: Wan Haber