Mersin'de 'talasemi' hastası 7 yaşındaki Zehra Ergiş'in tedavisinin Genel Sağlık Sigortası kapsamında devlet hastanelerinde yapılabileceği bildirildi.
Mersin İl Sağlık Müdür Vekili Aytekin Kemik, yaptığı yazılı açıklamada, 25 Ocak 2013 tarihli bazı ulusal ve yerel gazetelerde 'Minik Zehra'ya ilik nakli için 90 bin TL Gerekiyor' başlıklı haber yayınlandığını hatırlattı. Haberin içeriğinde '7 yaşındaki Zehra Argiş'in talasemi hastası olduğu, sosyal güvencelerinin olmadığı ve acil olarak ilik nakli gerektiği, bunun için de 90 bin liraya ihtiyaç duyulduğu'nun aktarıldığını belirten Kemik, "Müdürlüğümüz tarafından talasemi hastası Zehra Argiş'in babası Hasan Argiş ve hastanın takibini yapan Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görevli Çocuk Hematoloji Uzmanı Funda Erkasar Çıtak ile görüşülmüş, ailenin Genel Sağlık Sigortası kapsamında yeşilkartlı olduğu, ilik naklini yalnızca Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli Prof.Dr. M.Akif Yeşilipek'e yaptırmak istedikleri ve kendileri için yardım kampanyası düzenlenmesini talep ettikleri yönünde bilgi alınmıştır. Hastanın ilimizde takibini yapan Çocuk Hematoloji Uzmanı Çıtak ise, hastanın bir an önce nakil olması yönünde aileyi bilgilendirdiklerini, fakat babanın nakli sadece Prof.Dr. M.Akif Yeşilipek'e yaptırmak istediğini söylediğini belirtmiştir" dedi.
Bunun üzerine Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile iletişime geçilerek Prof.Dr. Yeşilipek ile hasta hakkında görüşülmek istendiğini ifade eden Kemik, doktorun bu hastaneden ayrılarak özel bir hastanede çalışmaya başladığı bilgisini aldıklarını kaydetti.
(HSK-Y)

28.01.2013 13:46:51 TSI

Editör: Wan Haber