Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ilçe merkezinde bulunan tarihi yerleri ziyaret etti.
Sulakyurt Hakim Mehmet Çakıroğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi hemşirelik bölümü öğrencileri Sulakyurt ilçe Merkezinde bulunan 15. Yüzyılda yapılmış olan tarihi Şeyh Şami camisi ile türbeyi ziyaret etti. Okulun Tarih dersi eğretmeni Nazik Samur eşliğindeki ziyarette tarihi cami ve türbe hakkında öğrencilere çeşitli bilgiler aktarılarak tanıtımı yapıldı.
Ders öğretmeni Samur, bu tür ziyaretler vesilesiyle yüzyıllar öncesinde yapılalarak günümüze kadar ayakta kalmış olan bu tür yerlerin öğrenciler tarafından görülmesinin daha faydalı olduğunu söyledi.
Öğrencilerden bazıları ilk defa bu tür eskiye ait yapıları görmeleri nedeniyle heyecanlarını gizleyemediler ve merak etttikleri çeşitli soruları öğretmenlerine yönelterek bilgi sahibi oldular.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yıldırım, öğrencilere verilen teorik etiğimlerinin yanı sıra bu tür tarihi ve diğer konulara yönelik eğitimlerin bu sayede hem teorik hem de pratik olarak öğrenilmesine zemin hazırladığı söyledi.
Yıldırım, daha sonraki tarihlerde Kırıkkale dışındaki bazı tarihi yerlerin bulunduğu illere de gezi ve ziyaret planladıklarını dile getirdi.
(AK-BÖ)

07.12.2012 15:36:44 TSI

Editör: Wan Haber