Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Konya İl Millli Eğitim Müdürlüğü tarafından Konya'nın Meram ilçesine bağlı Sağlık Kasabası ve Sağlık İlkokulu'na yönelik düzenlenen 'Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında kasaba halkına sağlık taraması yapıldı.
Selçuk Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kamile Marakoğlu ve 15 kişilik ekibi Sağlık Kasabası'nda 100 kişiye önce sigara anketi uyguladı, ardından diyabet, tansiyon ve obezite taraması gerçekleştirdi. Muayene sonunda tedaviye ihtiyaç duyan hastaların önümüzdeki haftadan itibaren Selçuk Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Polikliniği'nde tedavi edileceği bildirildi.
Titizlikle yürütülen sağlık taramasında doktorlar öncelikle hastalara 'Sigara Kullanımı ve Diyabet Tespit Anketi' uyguladılar. 56 sorudan oluşan ankette hastalara sağlık problemleri ve sigara kullanım sıklığına ilişkin sorular soruldu. Anketin ardından tansiyon, şeker ve obezite ölçümü yapıldı. Kilo, boy ve bel bölgesinin de ölçümlerinin yapıldığı taramada muayeneleri yapılan hastaların ölçüm sonuçları değerlendirildi.
ÖNCE TARAMA SONRA TEDAVİ
Sağlık taramasının kasaba için önemli olduğunu vurgulayan Selçuk Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kamile Marakoğlu, "Şeker, tansiyon ve obezitede ileri seviyede olan hastaları tatbik ve tedavi için hastanemize bekliyoruz. Uygulanan anketlerde hastaların risk skoru belirlenecek ve çarşamba günleri hastanemizde tedaviye alınacaklar" dedi.
"SELÇUK'UN BİZİ SEÇMESİ GURUR VERİCİ"
Sağlık kontrolünden geçen Kasaba Belediye Başkanı Mehmet Çiçek ise, "Selçuk Üniversitesi gibi değerli bir üniversitenin böyle güzel bir proje için bizim kasabamızı seçmesi bizi zaten çok memnun etmişti. Eğitsel, sosyal ve kültürel açıdan bizden desteklerini esirgemeyen Selçuk Üniversitesi bugün de sağlık taraması ile Sağlık İlkokulu'nun yanı sıra kasabamıza önemli bir hizmeti daha getirmiş oldu. Gönüllü doktorlarımızın halkımızla bu kadar yakından ilgilenmesi bizi çok sevindirdi. Titizlikle yapılan bu hizmetten tüm kasabamızın istifade etmesini isterim. Biz de belediye olarak elimizden gelen tüm imkanlarla projeyi desteklemek istiyoruz. Projede emeği geçen başta sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel olmak üzere tüm ekibine yürekten teşekkür ederim" diye konuştu.
(AH-Y)

05.12.2012 13:39:31 TSI

Editör: Wan Haber