Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterleri arasında 'rol model' bir genel sekreter belirlemek istediklerini söyledi.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İzmir Güney Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan da, Türkiye'deki sağlık sisteminin iyi seviyede olduğunu söyledi.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı
Metin Memiş, İzmir'deki temasları kapsamında Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki makamında Kamu Hastaneleri Birliği İzmir Güney Sekreteri Prof.Dr. Behzat Özkan'ı ziyaret etti. Memiş'e ziyaretinde, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Kemal Çırak, Mutlu Kaya, Ekrem Yavuz ile Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Op.Dr. Recep Atçı, Sağlık-Sen İzmir Şubesi yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.
Burada konuşan Memiş, Kamu Hastaneleri Birliği sisteminin henüz çok yeni olduğunu, sistemin işleyişinde bazı aksaklıklar yaşandığını dile getirdi. İllerde görevli Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterleri arasında rol model bir genel sekreter belirlemek istediklerini ifade eden Memiş, uygulamalarıyla takdir edecekleri bu genel sekreteri sendika olarak 'örnek genel sekreter' ilan etmek gibi bir düşüncelerinin olduğunu söyledi. Genel sekreterlerden personel tayinleri ve iş dağılımı gibi konularda hakkaniyet beklediklerini belirten Memiş, şöyle konuştu: "Sağlık çalışanlarının yükü büyük. Bu süreçte genel sekreterlerin üzerine görevler düşüyor. Genel sekreterlerimiz çalışanlarımızın lehine de birşeyler yapmalı."
Ülkemizde 400 bin hemşireye ihtiyaç olduğunu anlatan Memiş, şunları söyledi: "Şu an 120 bin hemşireyle hizmet veriyoruz. 120 bin hekimle hizmet veriyoruz, 120 bin hekime daha ihtiyaç var. 2002 yılıyla bu günü kıyaslamak mümkün mü? 2002 yılında bir yılda sağlık kurumlarına 185 milyon vatandaşımız geliyordu. Bu gün 600 milyon vatandaşımız sağlık hizmeti alıyor. Çalışan sayısı yüzde 45 arttı. 24 saat esasıyla hizmet veren bir yerdeyiz, bizim verdiğimiz hizmet başka bir sektörle kıyaslanamaz."

SAĞLIK HİZMETİ İLERİ SEVİYEDE
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İzmir Güney Sekreteri Prof. Dr. Özkan da, Türkiye'deki sağlık sisteminin dünyada gelişmiş ülke olarak gösterilen birçok ülkeden bile daha iyi seviyede olduğunu savundu. Özkan, Kamu Hastaneler Birliği'nin yeni bir sistem olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ancak, ilk uygulamalarına baktığımız zaman bile sistemin faydalarını görmeye başladık." Sağlık sisteminde vatandaş memnuniyetinin her geçen gün arttığını ifade eden Özkan, görev bölgesindeki sağlık çalışanlarının memnuniyeti için gayret gösterdiğini kaydetti.
Memiş ve beraberindekiler daha sonra Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Demirci'yle de görüşerek servislerde yatan hastaları ziyaret etti.
(BK-HO-Y)

04.02.2013 16:48:41 TSI

Editör: Wan Haber