Edirne'nin Keşan İlçesinde, İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar tarafında köylerdeki sağlık evlerini onarak muhtarlara teşekkür belgesi verildi.
Belge törenine Kurtar'ın yanı sıra, Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik ile Karlıköy Muhtarı Ali Çetin, Pırnar Köyü Muhtarı Nevzat Durgun, Mahmutköy Muhtarı Şükrü Avcu, Yeniceçiftlik Köyü Muhtarı Erdinç Şeftali ve Türkmen Köyü Muhtarı Süleyman Özsoy katıldı.
Törende konuşan Kurtar, 6 yıldan bu yana aile hekimliklerinin görev yapması nedeniyle bazı köylerdeki sağlık evlerinin atıl duruma düştüğünü ancak yapılan çalışmalar sonucunda bazı köylerdeki sağlık evlerinin onarıldığını söyledi.
İnsanların hak ettiği gibi sağlık hizmeti alması gerektiğini ifade eden Ergün Kurtar, "Köylerimizi tek tek dolaşarak eksik malzemeleri tespit edeceğiz ve onarımı yapılan köylerimizdeki sağlık evlerini daha faal hale getireceğiz. Kadrosu olan köylere sağlık personelleri de gidecek. Buradaki amacımız, köylerdeki halkımızın sağlık hizmetlerinden yararlanması. Bunun için de elimizden geleni yapacağız. Ben tüm köy muhtarlarımıza sağlık evlerini onardıkları için teşekkür ediyorum." dedi
Keşan'da Sağlık Bakanlığı'nda açık olarak gözüken 8 tane sağlık evinin olduğunu bildiren Kurtar, sadece Altıntaş köyündeki sağlık evinin yıkılarak yeniden yapılması gerektiğini söyledi. Ergün Kurtar, Keşan'ın beldelerinde bir tek Mecidiye Beldesi'nde sağlık evi olmadığı, diğerlerinde sağlık evlerinin de faal olduğunu ifade etti.
Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik de, köylerdeki 16 bin civarında insanın yerinde sağlık hizmeti almasının çok olumlu olduğunu, bu konuda verdikleri hizmetten dolayı Kurtar'a ve personeline teşekkür ettiğini dile getirdi. Kemik, köy anlamında da sadece 6 köyde sağlık evinin bulunmadığını, onun dışındaki diğer köylerde hizmet verebilecek kapasitede sağlık evlerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Ergün Kurtar tarafından köy muhtarlarına belgeleri verildi.
(TB)

25.01.2013 10:10:53 TSI

Editör: Wan Haber