Eskişehir Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, sağlık sektöründe uygulanmaya başlayan performans sistemini protesto etti.
Eskişehir Sağlık Müdürlüğü önünde yapılan protesto gösterisinde açıklama yapan SES Eskişehir Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, sağlıktaki yıkımın artarak devam ettiğini ve sağlık hizmetlerine ulaşımın her geçen gün daha pahalı olduğunu belirterek, ''Aile hekimliği parasız dediler, tam tersi oldu. Hastaneler ücretsiz dediler, tam tersi oldu. Binlerce insanın asgari ücretle çalıştırıldığı hastanelerde, onlardan 2030 kat yüksek maaşlarla görevlendirilen CEO'lara teslim ettiler. Çalışanlara sözleşmeli, güvencesiz, esnek çalışma, taşeronlaştırma dayatılıyor. Performans ödemelerinin emekliliğe yansımadığı için çalışanların emekli olmaktan çekindikleri, yıllık izne dahi ayrılmadıkları ortadadır'' dedi.
Sistemin kaldırılması gerektiğini söyleyen Dr. Özkavak, ''Performans sistemi kaldırılarak yerine emekliliğe yansıyan sağlık hizmet tazminatı ödenmelidir. SES tüm ülkede yürüttüğü çalışmayla bu sistemin kaldırılarak yerine emekliliğe yansıyacak hizmet tazminatı talep etmektedir. Bu amaçla bir imza kampanyası düzenlenmektedir. Önümüzdeki günlerde yüz binlerce imza ile bu taslağı milletvekillerine ileteceğiz'' diye konuştu.
Protesto gösterisi yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.
(GÖ-MŞ-Y)

01.12.2012 15:04:45 TSI

Editör: Wan Haber