ZONGULDAK - Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Acil Sağlık Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 112 acil sağlık ekipleri, kış şartlarına karşı hazırlıklarını tamamladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, "Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl ilimiz son otuz yılın en büyük kış mevsimini yaşadı. Bütün yurdu etkileyen olumsuz kış şartları coğrafi yapısı gereğince ilimizi 2 kat daha fazla etkilemiştir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen ekiplerimiz kimi zaman insan üstü çaba ile acil sağlık hizmetlerini 24 saat erişilir kıldılar. Ekiplerimiz, insan hayatı söz konusu olunca iş makinelerinin bile girmekte zorlandığı yerlere ulaşarak hastaları hastanelere nakletti. Aynı zamanda hayatları kurtarırken, kimi zaman da ambulanslarımız içersinde gerçekleşen doğumlar ile hem anneyi hem de bebeği kurtardığımız zaman bu sevincimiz iki katına çıkmıştır." dedi.

Bu yıl kış mevsiminin şartlarına karşı paletli ambulansların bakımının yapıldığını kaydeden Cin, şu bilgiyi verdi: "Bu gün itibariyle paletli ambulanslarımızın bakımı yapılarak kışa hazır hale getirilmiştir. Bu nedenle halkımıza 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti veren ve fedakârca görevlerini yapmaya çalışan 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapan bütün arkadaşlarımızı kutlamak istiyorum."
CİHAN

Editör: Wan Haber