Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği banka promosyon ihalesini kazanan bankanın, her bir personel için 2 bin 53 TL promosyon ödemesi yapacağı belirtildi.
Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı yaptığı açıklamada, "Maaş alınacak banka belirlenirken sadece alınacak promosyon tutarına bakılmamış, belirlenen bankaların hizmetleri dikkate alınıp, banka tarafından alınan masraf, işlem ücretleri, hesap işletim ücreti, kredi kartı ücreti vb. ücretlerin alınmaması gibi arka planda kalabilen fakat çalışanlar için büyük önem arz eden konularda dikkate alınmıştır" dedi.
"Sendikamız daima personelin yanında olmayı, mağduriyetlerini önlemeyi, yeni kazanımlar getirmeyi, var olan kazanımları geliştirmeyi ilke edinmiştir" diyen İnanlı şöyle devam etti: "Bu doğrultuda maaş promosyonlarının kurumda çalışan personele dağıtılması 2007 yılında Memur-Sen'in bir kazanımı olarak başlamış; başladığı günden beri kurum çalışanlarına maddi olarak faydası dokunan promosyon anlaşmaları yakından takip edilmiştir. Ordu Sağlık-Sen Şubesi olarak Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Banka Promosyon İhalesine yetkili sendika olarak katılınmış; Türkiye Garanti Bankası A.Ş. ile yapılan sözleşme sonucu Ordu Devlet Hastanesi, Gürgentepe İlçe Devlet Hastanesi, Korgan Devlet Hastanesi, Kumru Devlet Hastanesi'ni kapsayan sözleşme hükümleri çerçevesinde her bir personel için 2 bin 053 TL toplamda bin 25 personele ödeme yapılması hususunda sözleşme imzalanmıştır. Anlaşma hükümleri çerçevesinde her bir kurum için yapılan anlaşma protokole dahil olduğu tarihten itibaren 36 ay süre ile geçerli olacaktır. Yukarıda isimleri belirtilen hastanelerde görev yapan personel promosyon ücretlerini sisteme dahil olunan ayda ilk maaşla birlikte bir defada peşin olarak alacaklardır. Promosyon anlaşmasından sonra kuruma yeni ataması yapılan, açıktan atanan, başka kurum ve kuruluştan naklen gelen veya anlaşma tarihinde ücretsiz izinde bulunan personel görevine başlaması halinde kalan süre hesap edilerek sisteme dahil olunan ayda ilk yatırılan maaş ile birlikte hesabına bir defada peşin olarak yatırılacaktır. Anlaşma yapılan banka sözleşme süresince ATM, ek kart ve kredi kartlarının verilmesi, yenilenmesi, değiştirilmesi, iptal edilmesi veya kullanılmasından dolayı personelden yıllık kart ücreti, işlem masrafı vs. adı altında veya her ne ad altında olursa olsun herhangi bir masraf ve/veya ücret talep etmeyecek-almayacaktır. Personelin istekleri de dikkate alınarak sözleşme metni ve şartnameleri internet üzerinden yayımlanan ve tüm aşamaları çalışanlar tarafından takip edilen bu anlaşma, şeffaflık ve ulaşılabilirlik yönünden İlimizdeki ilk promosyon anlaşması olma niteliğindedir ve yapılacak diğer anlaşmalara temel teşkil etmiştir."
(RCP-SLH-Y)

19.02.2013 16:24:27 TSI

Editör: Wan Haber