Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, Türk Kızılay Derneği Bölge Müdürlüğü ile toplumda kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa kan bağışı projesi düzenledi.
Proje kapsamında 50'ye yakın sağlık çalışanı kan verdi. Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Sait Avar, ülkede son dönemlerde özellikle özel bir gündeme oturan, kan bağışı, organ ve doku bağışı konularına dikkat çekmek amacıyla, Kızılay Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü ile berber bu projeyi hazırladıklarını belirterek, proje kapsamında 50'ye yakın çalışanlarının kan bağışında bulunduğunu söyledi. Avar, "Yaptığımız görüşmeler sonucunda Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü personeline yönelik olarak bir kan bağışı kampanyası düzenledik. Kızılay yetkilileri stant oluşturdu. Bu stantta 50 personelimiz kan bağışında bulundu. Kan bağışında bulunan kişi hem kendi sağlığını korumuş olur, hem de yardıma ihtiyacı olan hastaya destek olur" şeklinde konuştu.
Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Doktor Sait Avar'ın öncülüğünde başlatılan bu kampanyada sağlık personellerinin kendilerine kan bağışlamalarını beklediklerini aktaran Diyarbakır Kızılay Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tufan Ertop, Türk Kızılayı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi olarak 7 şehirde yaklaşık 50-55 tane hastaneye hizmet verdiklerini ve bu hastanelerin bütün kan ihtiyaçlarını temin etmeye çalıştıklarını kaydetti. Diyarbakır İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hüseyin Hakan Karakaş ise her gün bir çok insanın kana ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Hiçbir zaman unutmamak gerekiyor ki her gün birçok insanın kana ihtiyacı oluyor. Bir gün bizimde kana ihtiyacımızın olmayacağının garantisi yok. O nedenle hepimizin kan bağışlarını özellikle kan ihtiyacı olan insanları her zaman düşünerek gereğini yapmak zorundayız. Bu insani bir görevdir" dedi.
(MY-AKK-Y)

23.01.2013 12:13:05 TSI

Editör: Wan Haber