Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sağlık Caddesi'nde yapılan çalışmaları inceleyerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi verdi.
İnceleme gezisine Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları Ahmet Ceyhan, Hasan Atay, Selim Pilten ile bazı daire müdürleri ve Zafer Mahallesi Muhtarı Kemal Bulgurlu katıldı.
Yedi metre genişliğinde 700 metre uzunluğundaki Sağlık Caddesi'nin Malatya'nın önemli ulaşım akslarından biri olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılacak çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Sağlık Caddesi'nde yol genişliğinin 11,5 metreye çıkarılacağını söyledi.
Bölgede yağmur suyu drenaj hattının ilk defa yapıldığını vurgulayan Belediye Başkanı Çakır, şöyle konuştu:"Bölgemizin önemli sorunlarından biri yağmur sularının çoğalarak ulaşımı zorlaştırmasıydı. Vatandaşlarımız bundan olumsuz etkileniyordu. Caddemiz ve sokaklarımızla birlikte bu bölgede 3 kilometre civarında yağmur suyu drenaj hattı yapacağız. Sağlık Caddesi boyunca elektrik hatları yeraltına alınıyor. Yağmur suyu drenaj kanalları yapılıyor. Cadde üzerinde yol hattında kalan bir kısım ağaçlarımızı sökerek başka yerlere dikiyoruz. Ömrünü doldurmuş, formu bozuk ağaçları kaldırıyoruz."
Sağlık Caddesi'nde sürdürülen alt yapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra cadde boyunca kaldırımların baştan sona yenileneceğini belirten Başkan Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaldırım düzenleme çalışmalarının yanı sıra aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. Caddemizi Malatya'ya yakışır güzel ve modern bir görünüme kavuşturacağız."
Zafer Mahallesi Muhtarı Kemal Bulgurlu ise mahallelerinin alt yapı sorunlarının büyük bir bölümünün çözüldüğünü söyledi. Sağlık Caddesi'nin Malatya'nın önemli caddelerinden biri olduğunu belirten Muhtar Bulgurlu, "Caddemizin bütün alt yapısı yenileniyor. Cadde ilk defa yağmur suyu drenaj sistemiyle tanışıyor. Yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.
(NA-HO-Y)

11.02.2013 14:56:03 TSI

Editör: Wan Haber