Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nün 100. öğrencisi Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat oldu.
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Metehan Uzun, ''100. öğrencimizi kaydettik. 100. öğrencimiz Çanakkale İl Sağlık Müdürümüz. Bu bizim için çok güzel bir duygu. Sağlık Bilimleri Enstitüsü üniversitemizin en son kurulan en genç enstitüsü. Henüz iki yılımızı tamamlamadan 100. öğrenciye ulaşmak bizi mutlu ediyor" dedi.
Şimdiye kadar 81 öğrencinin enstitüde öğretim gördüğünü belirten Prof. Dr. Uzun, kayıtlar tamamlandığında 110 öğrencinin üzerine çıkmayı beklediklerini de ifade etti. Enstitülerdeki büyümenin fakülte ve yüksek okul kadar kolay olmadığını vurgulayan Uzun, bu rakamın kendileri için iyi bir rakam olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Metehan Uzun ,''Açmayı düşündüğümüz programlarla birlikte önümüzdeki dönem öğrenci sayımızı 200'ün üzerine çıkarmayı ve 10 program açmayı hedefliyoruz ki yüzde yüz büyüme hedefini yakalayabilelim. Farmakoloji ve toksikoloji yüksek Lisans programı teklifimiz halen YÖK'te, yakın zamanda olumlu bir cevap bekliyoruz. Perfüzyonist programı Türkiye'de sadece bir üniversitede var, açılırsa ikincisi ÇOMÜ'de olacak. Bunun dışında Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'nda program teklifi anabilim dalı tarafından hazırlandı. Onu da en kısa zamanda YÖK'e sunacağız. Yine Çanakkale'de çok talep gören alanlardan bir tanesi hemşirelik yüksek lisans programı. Onun da hazırlıkları devam ediyor" diye konuştu.
100. öğrenci olarak kayıt yaptıran Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat ise Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans programının profesyonel olarak işi daha iyi bilen idarecilerin yetişmesine hizmet edeceğini, sağlıktaki dönüşümlerin ve insan kaynakları kullanımının planlı, düzenli ve ileriye dönük yapılabilmesi için bu eğitimin önemli olduğunu söyledi.
(CA-GD-MŞ)

19.02.2013 14:51:48 TSI

Editör: Wan Haber