Sağlık Bakanlığı, anne ve bebek ölümlerinin en çok yaşandığı illerden olan Şanlıurfa için seferberlik ilan etti. "Sağlıklı Kadın Sağlıklı Anne" projesi kapsamında Şanlıurfa'ya 601 ebe ve 645 sağlık çalışanı ile göreve çıkıyor. Şanlıurfa’daki erken çocuk ölümleri ve kadın ölümleri üzerinde 15 ile 49 yaş arası kadınlar üzerinde sağlık taraması yapılacak. Türkiye'de en fazla çocuk doğumu ve aynı oranda ölümü yaşanan kent sıralamasında 3. sırada olan Şanlıurfa'da "Sağlıklı Kadın Sağlıklı Anne" projesi kapsamında bir ay boyunca 1246 sağlık çalışanı tarafından yaklaşık 431 bin kadına ulaşılması hedeflendiği belirtildi.

Yapılan hazırlıklar kapsamında gerek yazılı gerekse de görsel medyada kampanyanın tanıtımı yapılacak ve 15 ile 49 yaş tüm kadın nüfusunun taranması için il genelinde 185 araçla hane hane gezilerek tarama yapılacağı duyuruldu.

“Sağlıklı Kadın Sağlıklı Anne” kampanyasının daha verimli ve amacına uygun yapılabilmesi amacıyla Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan Şanlıurfa’ya gelerek hazırlıkları yerinde inceledi. Şencan, tüm hazırlıkların bitiğini belirterek haftanın ilk günü çalışmaların başlayacağını ifade etti. İHA

Editör: Wan Haber