Sağlık Bakanı Recep Akdağ konuk olduğu programda 2017 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından 16 bin 500 sağlık personeli, 13 bin doktor, 7 bin şirket personeli olmak üzere toplam 36 bin 500 kişinin istihdam edileceğini duyurdu. İlaçtaki zamların vatandaşa yansımayacağını da ifade eden Bakan Akdağ, referandum süreciyle ilgili açıklamasında ise milletin bekası için güçlü bir yürütmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

SAĞLIK BAKANLIĞI 36 BİN 500 KİŞİ İŞE ALACAK

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı: 'Maliye Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde 16 bin 500 kişi için anlaşmış durumdayız, 2017 yılı için. 16 bin 500'ün üstüne eklemek istiyorum. Çünkü yeni hastaneler yapıyoruz, yoğun bakımlarımızı düzenliyoruz. 3 bin 900'ü hemen önümüzdeki ay alım işlemini tamamlayacağız. Kalan kısmını da yıl içerisinde. 16 bin 500 kişinin içinde doktorlar yok. Çünkü doktorlar Maliye Bakanlığı ile istihdam edilmiyor. Aşağı yukarı 13 bin doktor istihdam edeceğimizi düşünüyoruz. Tahminen 17 bin civarında da şirket çalışanı istihdam edeceğiz. Sağlık meslek liseleri ve sağlık bölümünden üniversite mezunu var. Doğrusu biz hem hakkaniyet açısından daha uzun süreli eğitim alma açısından üniversite mezunlarına ağırlık vereceğiz. Lise mezunlarını da istihdam etmeye çalışacağız.'

'İLAÇ ZAMMI VATANDAŞA YANSIMAYACAK'

'İlaç depolarından ve eczanelerde bir stok problemi görmedik. Bazı ilaçlar bulunmuyor diyor. İlaçların bir buçuk katı stoğunun olduğunu gördük. Bunun kesinlikle söylendiği gibi olmadığını gördük. Türkiye'de ilaç bulunuyor. Çok nadiren, az kullanılan ilaç dediğimiz, piyasada daralmaya başladığında önceden önlemlerini alıyoruz.
Zam dediğimiz husus da vatandaşa yansımayacak. İlacın yüzde 95 kısmını Sosyal Güvenlik Kurumu ödüyor. Türkiye'de ilaç çok ucuz. Piyasaya yansıyan döviz kuru ilaçlara yansımayacak. Bizim için önemli olan devletin kaynaklarını, milletin prim olarak ödediği kaynakları olabildiğince hesaplı kullanmak.' (internethaber)

Editör: Wan Haber