AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Türkiye çok acı günler geçirmiştir. İstiyoruz ki bu acı günler son bulsun. Silahı eline alanlar en çok, 'Haklarını savunacağız' dedikleri kardeşlerimize zarar vermiştir" dedi.
AK Parti Erzurum İl Danışma Meclisi Toplantısı, Palandöken ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde, AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz'ın divan başkanlığında gerçekleşti.
Toplantıya Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Muhyettin Aksak, Adnan Yılmaz, Koordinatör Milletvekili Ahmet Kocabey, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Başkanı Murat Kılış, merkez ve ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
İl Başkanı Murat Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Milletvekili Muhyettin Aksak'ın açılış konuşması yapmalarının ardından kürsüye çıkan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, terörle mücadele süreci hakkında değerlendirmede bulundu.
Bakan Akdağ, Türkiye'nin çok acı günler geçirdiğini ve bu acı günlerin son bulması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, "Türkiye çok acı günler geçirmiştir. İstiyoruz ki bu acı günler son bulsun. Evet eline silah alıp masum çocuklar dahil insanımızı katletmekten çekinmeyenler varsa onlarla en ciddi biçimde mücadele elbette devam edecektir. Ama biz ne diyoruz, artık o silahlar bırakılsın. Türkiye'de silahla herhangi bir ilerlemenin olmayacağını o silahı eline alanlar artık anlamalıdır. Bu silahlar en başta o silahı eline alanların güya haklarını koruyacaklarını söyledikleri kardeşlerimize zarar vermiştir, bütün millete zarar vermiştir ama en başta o kardeşlerimize zarar vermiştir. Dolayısıyla bu silahları ortadan kaldırmak, bir çatışma ortamından kurtulmak için biz AK Parti olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Bu süreçte herkese vazife düştüğünü kaydeden Akdağ, "Burada ana muhalefet partisi CHP'ye vazife düşüyor. MHP'ye, BDP'ye ve bütün sivil topluma vazife düşüyor. Sükunetle provokasyonlara karşı dikkatli olarak süreci dikkatli bir biçimde yönetmeliyiz. 30 senedir, 40 senedir süren teröre artık 'dur' demenin bize göre zamanı gelmiştir. Herkes üzerine düşeni yerine getirirse inanıyoruz ki ilerleme kaydedeceğiz. İnşallah bu şekilde olur. Bu şekilde ilerleyebiliriz" diye konuştu.
Bakan Akdağ, konuşmasının ardından en fazla üye kaydı yapan il ve ilçe teşkilatı başkanlarına plaket takdim etti.
(AA-AA-GS-Y)

19.01.2013 13:11:59 TSI

Editör: Wan Haber