Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Biz milletin partisiyiz. Milletin ortak aklının hayalleri, beklentilerinin ve geleceğe ait heyecanlarını temsil etmeliyiz. Bize oy versin vermesin biz bu millete hizmet edeceğiz" dedi.
Gaziantep AK Parti il teşkilatını ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, burada partililerle bir araya geldi. AK Parti il binasına beraberindeki heyetle birlikte gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, burada partililerle bölgedeki seçim çalışmaları hakkında bilgi alış verişinde bulundu.
Burada partililere seslenen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziantep'in gazilik unvanının verildiği tarihte gelmesinin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Onların ruhuna uygun hizmet etmeyi nasip etsin. Bugünlere gelişimizde teşkilatlar için birkaç cümle söylemek istiyorum. Sıfatımız rozetimiz ne olursa olsun AK parti bizim evimiz. Bakanlık belediye başkanlığı milletvekilliği gibi resmi millet adına üstlendiğimiz sıfatlar, AK parti çatısı altındadır. AK Parti ailesinde özellikle vurgulamak istediğim birkaç cümle var. Yakamıza AK Parti rozetini takıp 'AK Parti üyesiyim veya başka bir görevdeyim' derken şunu asla unutmayın, kurulduğumuz gün başbakanımız 'Adalet ve kalkınma partisi milletin partisidir' demiştir. Dolayısıyla biz milletin partisiyiz. Milletin ortak aklının hayalleri, beklentilerinin ve geleceğe ait heyecanlarını temsil etmeliyiz. Bize oy versin vermesin biz bu millete hizmet edeceğiz. Bu millet kendisine saygı gösterip değer verirseniz şimdiye kadar gördüğümüz gibi bu millet AK Parti'ye her zaman destek vermiştir. Adımızla logomuzla dalga geçtiler. Bulanık olduğumuzu söylediler ve genel başkanın siyasi yasaklı olduğu dendi ama millet bunlara asla inanmadı ve teslim olmadı. Bu millet genel başkanın milletvekili olamadığı bir dönemde neredeyse anayasayı değiştirebilecek bir çoğunlukla meclise gönderdi. Bizim bu millete yanlış veya eksik yapma hakkımız yok. Bizim siyasi sorumluluğumuz Türkiye'deki insanlarda sınırlı değil sınırları aşan bir sorumluluğumuz var. Bugün doğmamış yarın doğacak nesillere de karşı sorumluluklarımız var. Siyaseti bir etiket veya rozet olarak görmemeliyiz. Millet bize peşin oy verdi bizde bunun karşılığını veriyoruz. Bu milletin zaten sadece hizmet istiyor. Biz milletin sıkıntıların dertlerini paylaşarak azaltacağız" dedi.
Türkiye'nin dış politikasına da değinen Bakan Müezzinoğlu, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Macaristan ziyaretinde Macaristan başbakanımıza şöyle hitap etti: 'Bizim başaramadığımızı başaran dünyadaki tek lider Recep Tayyip Erdoğan'ı saygıyla selamlıyorum' dedi. Şimdi bu cümleyi bir başka ülkenin başbakanına milyarları verseniz söyletemezsiniz. Ama o bunu söylemeyi kendi vicdanında hissediyor. Bu millete samimiyetle yaklaşıp gayret çalışmaları gayret edeceğiz. Birlik ve beraberliğimiz bir çok senaryolara rağmen bizleri ayakta tutmuştur. Biz samimiyetle kimseyi dışlamadan kucakladık" diye konuştu.
Gaziantep'te yapılacak sağlık yatırımlarına da değinen Bakan Müezzinoğlu, "İlk işimiz Gaziantep'teki sağlık yatırımları için bakanımız Fatma Şahin ve milletvekillerimizle görüşüyoruz. Atacağım ilk imzayı buradaki önemli yatırımlar için atacağım inşallah" şeklinde konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı asım Güzelbey, geçmişte bölgede sağlık anlamında bir çok sıkıntının yaşandığını ancak son dönemlerde yapılan sağlık yatırımları sayesinde bu sorunların büyük bir ölçüde ortadan kaldırıldığını söyledi.
AK Parti Gaziantep İl Başkan Vekili Mehmet Haz ise, bölgedeki çalışmalar hakkında bilgiler vererek, "Son yapılan milletvekili seçimlerinde biz 9 milletvekili almamıza sevinmedik. Neden 10 milletvekili çıkaramadık diye kendi kendimize düşündük.Seçim çalışmalarımız aralıksız devam ediyor ve milletvekili sayımızı artırmak için teşkilat olarak gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
(HD-YHY-Y)

08.02.2013 20:04:23 TSI

Editör: Wan Haber