Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "1 Şubat'ta Sayın Başbakanımızla Beylikdüzü'nde lansmanını yapacağımız 400 ambulans dağıtacağız. Hizmete alınacak ambulansların içinde hava, kara, paletli, helikopter, bot ve uçak ambulanslar da bulunacak" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne AK Parti İl ve ilçe Teşkilatı ve Trakya Bölgesi Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ile bir araya geldi. Müezzinoğlu, kabule eşiyle birlikte katıldı. Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda Edirnelileri kabul eden Bakan Müezzinoğlu, "Marifet iltifata tabidir" diyerek, "Bize iltifat önceden geldi, marifeti de arkadan göstereceğiz" ifadesini kullandı. Siyaseti saygın bir biçimde toplumun her kesimine götürmeyi planladıklarını belirten Müezzinoğlu, "Dünü reddetmeden, geleceği okuyan, bilen siyasi anlayışların yanında olacağız" diye konuştu.
Sağlık alanında Türkiye'de önemli çalışmalar yapıldığını söyleyen Müezzinoğlu, 10 yıl öncesi ile bugün arasında büyük değişiklikler olduğuna dikkat çekerek, "Sayın Başbakan ve Sayın Bakan'a gönül dolusu duaları esirgemeyiz" şeklinde konuştu. İyi yönetilmeyen ülkelerin krize mahkum olacağını ifade eden Müezzinoğlu, krizin bedelini ise vatandaşın ödediğini belirterek, "Bir gecede bu devler yüzde 40 zayıfladı. Milletin suçu neydi" ifadesini kullandı.
Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünü hatırlatan Müezzinoğlu, "Bu söz inşallah bu ülkede bundan sonraki süreçte kesintisiz olarak devam edecek bir cümle olmalıdır. Zaman zaman müdahalelerle, zaman zaman darbelerle, kapalı kapılar ardındaki senaryolarla birileri milli iradeye müdahale etti ama onu Atatürkçülük adına yaptı, bunu Cumhuriyetçilik adına yaptı. Bunlar Atatürk'ü kullandılar. Atatürk'ü kullananlara ve Atatürk'ten geçinenlere Trakya müsaade etmemelidir" dedi.
"Hizmet konusunda siyasi bir reddimiz olamaz" diyen Müezzinoğlu, "Yalnız bana para gönderin derlerse kimse kusura bakmasın. Biz bu paraların nerelere gittiğini biliyoruz. Sağlıklı çalışılmış projelerin miktarı ne olursa olsun biz arkasında dururuz. 1 Şubat'ta Sayın Başbakanımızla Beylikdüzü'nde lansmanını yapacağımız 400 ambulans dağıtacağız. Hizmete alınacak ambulansların içinde hava, kara, paletli, helikopter, bot ve uçak ambulanslar da bulunacak" diye konuştu.
Konuşmasının ardından Edirneli heyet, Bakan Müezzinoğlu'na hediyeler takdim etti.
(PS-YHY-Y)

30.01.2013 19:26:13 TSI

Editör: Wan Haber