Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçen ay uygulamaya giren e-reçete uygulamasının istendiği şekilde ilerlediğini söyleyerek, "Aksayan yönlerimiz var. Bunu da ilerleyen günlerde aşacağız" dedi.
Eşi Faize Müezzinoğlu'yla birlikte İstanbul'dan Ankara'ya giderken Bolu Dağı'nda bulunan Avrupa'nın en büyük otoyol tesisi Highway Outlet AVM'de mola veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, akşam yemeği yedi. Bakan ve eşi, Bolu Dağı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan ve Bolu Dağı AŞ Genel Müdürü Hasan Umur tarafından karşılandı.
Yemeğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, reçetelerin elektronik ortamda yazılmasını sağlayan e-reçete uygulamasında gelinen süreci değerlendirdi. İstenen seviyeye ulaştıklarını söyleyen Müezzinoğlu, "E-reçetede özellikle ilaç tüketimini, ilacın takibi ve sistemin sağlıklı oturmasıyla ilgili yaklaşık ikinci aya girdik. Zaman zaman ufak tefek aksamalarımıza rağmen, beklediğimizden daha iyi bir cevap aldık. İnşallah önümüzdeki bir ay içerisinde zaman zaman aksayan yönlerimiz de ortadan kaldırılacak. Bütün ilaç sirkülasyonunu üretimden tüketime kadar sağlıklı bir şekilde takip etmiş olacağız" diye konuştu.
Bir firmaya ait öksürük şuruplarının toplanmasıyla ilgili kurumların planlı şekilde takip edildiğini söyleyen Müezzinoğlu, "Bilimsel kurumlarımız bu anlamda gayet planlı bir şekilde takip ediyorlar. Dünya tıbbı ve bilimsel araştırmalar ülkemizde günü gününe sahip edilen bir süreç. Dolayısıyla yalnızca öksürük şuruplarıyla ilgili değil, kullandığımız bütün ilaçlarla ilgili takip sistemimiz var. En ufak bir sıkıntı, en ufak bir risk olduğunda gerekli tedbirler alınıyor" dedi.
Çalışan annelere doğum izni ve erken emeklilik hakkı tanınmasına yönelik durumu da olumlu bulan Mehmet Müezzinoğlu, "Biz bu anlamda annelerimizi önemsiyoruz. Anne-evlat ilişkisini de önemsiyoruz. Dolayısıyla anne ve bebek lehine olması için bakanlık olarak destek veriyoruz. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Bakan Müezzinoğlu, soruları yanıtladıktan sonra eşiyle birlikte aracına binerek Ankara'ya hareket etti.
(UU-GS-Y)

16.02.2013 17:22:03 TSI

Editör: Wan Haber