Akşam saatlerinde Van’a gelen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ferit Melen Havaalanı’nda Vali Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van milletvekilleri ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Havaalanından Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne geçen Bakan Müezzinoğlu, deprem sonrası güçlendirilen Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nin açılışını yaptı. Açılıştan sonra hastaneyi gezerek Dekan Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu’ndan bilgi alan Bakan Müezzinoğlu, ardından hastanenin konferans salonunda verilen brifinge katıldı. Brifing aldıktan sonra bir konuşma yapan Müezzinoğlu, sağlık alanında yaptıkları hizmetleri anlattı. Müezzinoğlu, “Sağlıklı bir gelecek için, projelerin sağlıklı yürütülmesi için bir şeye ihtiyacımız var. Bu milletin de, milli idaresinin sağlığının korunması lazım. Milli iradeye birilerinin kapalı kapılar ardından idare etmesine de bizim tavır koymamız lazım. Bu millet bizim milletimiz, bu gençler bizim gençlerimiz. Bu gençlerimizin gelecekte ülkesi ve milleti için hayallerini karartmaya kimsenin hakkı yok. Bu millet sağlıklı bir gelecek istiyor. Yarınlarının bugünlerinden daha iyi olmasını istiyor. Bu ülkenin kaderiyle oynamak isteyenlere de müsaade etmeyeceğiz” dedi.


Bir dönem insanların yurt dışında tedaviye gittiklerini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, artık yurt dışından hastalara hizmet verdiklerini dile getirdi. Müezzinoğlu, “Son yıllarda yaklaşık 500 bin yabancıya sağlık kuruluşlarımızda hizmet verdik. Yaklaşık 2,5 milyar dolar gelir elde etmişiz. Önümüzdeki 5 yıllık projeksiyonda bunu 10 milyar dolara çıkartmayı hedefliyoruz. Ayrıca 20-25 milyar dolara çıkartacak alt yapıyı oluşturuyoruz” diye konuştu.


Konuşmasının ardından YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın bir kilim hediye ettiği Bakan Müezzinoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen geceye katılmak üzere hastaneden ayrıldı.

1.jpg

2-002.jpg

3-001.jpg

5-001.jpg

Editör: Wan Haber