Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum'da medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.
Türkiye'de Ak Parti iktidarıyla birlikte bir çok alanda önemli çalışmalara imza atıldığını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2012'de de dünyada büyümesini sürdüren ülkeler arasında Türkiye'nin de yer aldığını söyledi. Son günlerde terör konusunda yapılan çalışmalar ile barış umutlarının yeşerdiğini ifade eden Bakan Akdağ, bu konuda çok önemli mesafeler alınacağını ümit ettiklerini kaydetti. Eğitimde, sağlıkta birçoğu alanında ilk olan önemli çalışmalara imza atıldığını vurgulayan Bakan Akdağ, bu bağlı olarak da Erzurum'da ciddi yatırımlar yapıldığını aktardı. Erzurum milletvekilleri ile birlikte 15 günde bir biraya geldiklerini dile getiren Bakan Akdağ, bu toplantılarda kente dair değerlendirmeler yaptıklarını söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Erzurum'da üç ayrı kampus oluşturacağını söyleyen Bakan Akdağ, çevre ve şehircilik anlamında kentsel dönüşüm konusunda yoğun bir çalışma içerisinde olunacağını kaydetti.
Kış turizmi konusundaki potansiyelin değerlendirilmesinin kente önemli bir katma değer kazandıracağının altını çizen Bakan Akdağ, Kış Oyunları için yapılan tesislerin özelleştirileceğini, bu kapsamda Konaklı bölgesine yapılacak yeni otellerle turizm ve spor girdisinin daha da artacağını vurguladı.
Tekman karayolu, Ovit ve Kop tünellerinin yapımının devam ettiğine işaret eden Bakan Akdağ, ErzurumBingöl Karayolu üzerindeki Kirişli bölgesinde de tünel yapılması konusunda çalışmaların başladığını, çalışmaların tamamlanması ile birlikte Erzurum'un ulaşımda tam bir merkez haline geleceğini belirtti.
2012 yılında yaşanan kuraklık nedeniyle besicilerin kaba yem sorunu yaşadıklarını anlatan Bakan Akdağ, besicilere destek amacıyla yem ithalatında kiloda 25 kuruş destek verileceğini aktardı.
İlçelerdeki hastanelerin belirli bir yapıya kavuştuğunu vurgulayan Bakan Akdağ, ancak kent merkezindeki Palandöken, Göğüs Hastanesi ve Nene Hatun Kadın Doğum Hastaneleri'nde henüz istenilen seviyeye ulaşılamadığını, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanındaki kompleksin tamamlanmasıyla söz konusu hastanelerin bu bölgeye taşınacağını söyledi.
Kentteki sanayinin gelişmesi konusunda atılan adımlara karşın bu konuda istenilen hedefe ulaşılamadığını söyleyen Bakan Akdağ, yurdun batı illerine yatırım yapan Erzurumlu işadamlarına çağrıda bulunarak, ortaklıklar kurmak suretiyle memleketlerine yatırım yapmaya davet etti.
Bu kış döneminde bugüne kadar 10 gün süre ile hava kirliliği değerlerinin üzerine çıkıldığının tespit edildiğini ifade eden Bakan Akdağ, doğalgaz kullanımının zenginleştirilmesi gerektiğini söyledi.
(ERZ-AT-Y)

19.01.2013 17:00:53 TSI

Editör: Wan Haber