Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın halkın hastalıklarının neler olduğu ve hangi ilaçları kullandığı bilgilerinin 72 milyon liraya bir firmaya satıldığı iddiasıyla ilgili olarak, "Kendinin alışkanlığı var. Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili bir açıklama yaparken Sağlık Bakanıyla ilgili bir suçlama da yapıyor. Alışkanlık haline getirdi. Bu iddialarını çok da önemsemiyorum" dedi.
Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere bugün Erzurum'a gelen Bakan Akdağ, Erzurum Valiliği'ni ziyaret etti. Burada basın mensupların gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Bakan Akdağ, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın halkın hastalıklarının neler olduğu ve hangi ilaçları kullandığı gibi bilgilerin 72 milyon liraya bir firmaya satıldığı iddiasıyla ilgili soru üzerine, "CHP Milletvekilinin Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili bir açıklaması olmuş. Kendinin alışkanlığı var. Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili bir açıklama yaparken Sağlık Bakanıyla ilgili bir suçlama da yapıyor. Alışkanlık haline getirdi. Bu iddialarını çok da önemsemiyorum" dedi.
Bakan Akdağ, Gardner Sendromu hastası Refiye Yılmaz'ın tedavisi konusunda yapılan çalışmalarla ilgili soruya ise, "Bu konuda bilim adamlarımız karar verecek. Başından beri bu yönde yönlendirme yaptım. Bu işe karar verecek konunun uzmanlarıdır. Nadir görülen hastalıklarda bir hekimin kararının yerine hekimler heyetinin kararına bakmak lazım. Bilimsel heyetin ne söylediğine bakarak karar vermek lazım. Buna ne hastane ne de tek başına bir hekim karar verebilir. Heyet ne karar verirse her türlü imkanı kullanırız. Herhangi bir mali sebepten dolayı tedaviden kalmaz. Karara göre hareket eder, gerekli tedavi ne ise onu yaparız" yanıtını verdi.
(AA-AT-CC-Y)

18.01.2013 11:40:18 TSI

Editör: Wan Haber