Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni hizmete giren Yeni Doğan Yoğun Bakım ve Anne Oteli servislerinin açılışını gerçekleştirdi.
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan programa Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'ın yanı sıra Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayşenur İslam, Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli ve Ali İhsan Yavuz, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ünal Küçükyılmaz da katıldı.
Eğitim Araştırma Hastanesi Ana binasında bulunan Yeni Doğan Yoğun Bakım ve Anne Oteli servisleri açılışı öncesi konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, şöyle konuştu: "Sakarya bizim çok öncelediğimiz illerimizden bir tanesi, çok değerli milletvekili arkadaşlarımız var. Uzun süredir beraber çalıştığımız yeni katılan arkadaşlarımız var. Sakarya'nın sağlık sorunlarını çok fevkalade bir duyarlılıkla takip ediyor arkadaşlarımız. Biz kendileriyle birlikte bu sorunları çözme gayreti içerisinde oluyoruz. Bugün burada attığımız adım bence Türkiye'nin 3'üncü bin yılın başında bir ayıbının giderilmesi anlamında da çok önemli bir adım. Yani 2002'den bu yana Dünya Sağlık Örgütü'nün bize verdiği hedeflerde ancak 2025'de, 2030'lar da yakalayabilir Türkiye bu performansı denilmesine rağmen biz 2010'lu yıllarda yakaladık."
Konuşmaların ardından Yeni Doğan Yoğun Bakım ve Anne Oteli Servisi Bakan Yardımcısı Kafkas ve protokol üyeleri tarafından hizmete açıldı. Kafkas, yeni servisleri gezerek incelemelerde bulundu. Odaların kaliteli olduğunu söyleyen Kafkas'a, Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ünal Küçükyılmaz Yoğun Bakım'da yatan çocuklarını görmek isteyen anneler için bir sistem hazırladıklarını belirterek, "Ipad'ler aracılığıyla yoğun bakımda yatan çocuklarını annelerimiz yattıkları yerden görebiliyor. İstedikleri an kameramızı çocuklarının yanına götürerek anne ve çocuğu birbirinden ayırmıyoruz" dedi.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kafkas, şunları söyledi: "Biz bu ülkede yaşayan herkesi yılda 3 kez hastaneye giderken yılda 9 kez hastaneye gitmesini sağladık. Biz personelimizi 3 kat artırmadık ancak halka hizmeti hem çok yaygın sürdürülebilir yaptık hem de kalitesini ve standartlarını artırdık. Sağlıkta Sakarya'da birkaç projemizi daha gerçekleştirdiğimiz zaman ben inanıyorum ki 3'üncü bin yılın başında tüm altyapı çalışmalarını tamamlamış olacağız"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede her an değişikliğe gidilebileceği açıklamasıyla ilgili olarak da konuşan Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü:"Türkiye'de en başarılı bakanlık olarak takdim edilmiş olmamıza rağmen biz yeniden bir yapılanmaya gittik. CHP milletvekili arkadaşlarımız beni ziyarete geldiğinde, biz Kılıçdaroğlu'na öneri götürdük, biz niye oy alamıyoruz diye tartışırken biz gelirsek Sağlık ve Ulaştırma'da işleri bozarız diye millet bize oy vermiyor onun için ilan etsin bakanları değiştirmeyeceğim diye, Sağlık ve Ulaştırma Bakanını değiştirmeyeceğim diye ilan etsin dediler. Ben söylentilerin üzerinde siyaset yapmayı ya da yorum yapmayı doğru bulmam, Başbakanımızın takdiridir. Bu konuyla ilgili yorum yapmak bizim alanımızın dışına çıkar biz kendi işimize bakarız."
Açıklamalarının ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda basına kapalı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştiren Kafkas, daha sonra Sakarya'dan ayrıldı.
(RKO-HO-Y)

11.01.2013 16:09:26 TSI

Editör: Wan Haber