Bursaspor'un eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Bursaspor'da başarıyı devamlı ve istikrarlı hale getirdiklerini, bir gün tekrar burada olmak gerektiğinde seve seve geleceğini dile getirdi.
Sağlam, Bursa Kent Konseyi'ni ziyaret etti. Konseyi Başkanı Semih Pala, Ertuğrul Sağlam'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülkemize ve Bursa'ya yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür eden Pala, dünya şehir olan Bursa'nın çeşitli özelliklerinin yanına 'Şampiyon Bursa' sıfatının konmasında en önemli aktörlerden birisini de Ertuğrul Sağlam olduğunu söyledi. Kazanılan şampiyonluğun hem şehirde, hem de Türkiye'de önemli bir basamak olduğunu belirten Pala, "Bu başarı Anadolu takımlarına örnek oldu. Bursaspor'un sürekli üst noktalarda olması ve Avrupa'da devamlı mücadele temsil açısından önemli adımdır. Bursa'ya şampiyonluk yaşatan Ertuğrul Sağlam, tarihe geçmiştir. İnşallah bundan sonra gelen yöneticiler ve antrenörler de böyle bir sıfatı yakalar. Elbette şehir yardım etmeye devam edecek. Çünkü Bursa bu noktalara kolay gelmedi. Bursa'da insanların bütünleşmesi, takımı yönetenlerin iyi bir çizgi yakalaması sonucu Bursaspor kulübü şampiyon oldu. Bu şampiyonluk şehre hem maddi, hem de manevi birçok şey kazandırdı. Bursa'nın önemli bir reklamı yapıldı" dedi.
Olayın spor boyutunun ötesinde insani boyutu olduğunu da ifade eden Pala, Ertuğrul Sağlam'ın spor adamı olmasının ötesinde olaylara yaklaşımı, dünyaya bakışı, hal ve hareketleri, yaşam tarzı ve kalitesiyle topluma ve gençlere örnek olduğunu belirtti. Bursa Kent Konseyi'nin de bu durumu önemsediğini anlatan Pala, "En zor durumlardaki söylemleri, başarılardaki olaylara yaklaşımı topluma örnek olmuştur. Türk futbol camiasından böyle bir insanın çıkması bizleri mutlu etmiştir. Ertuğrul Sağlam'ın bu çizgisinin devam edeceğini biliyoruz. Ülke futboluna daha çok katkı sağlayacağına inanıyoruz. Başarılarının da devamını diliyorum. Bundan sonra en azından Bursa olarak arkadaş, kardeş ve dost olarak yanındayız" diye konuştu.
Bursa Kent Konseyi olarak bazı toplantılarda konuşmacı olarak Ertuğrul Sağlam'ı davet edeceğini söyleyen Pala, Sağlam'dan geleceğinin sözünü de aldı.
Bursaspor'un eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ise, Bursa'daki birçok insanın gönlünde kendisine yer açmasının mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Bundan sonraki hedefinin sevgiye layık olmak, beklentilere cevap verebilmek olduğunu söyleyen Sağlam, "Bursa'da çok güzel seneler geçirdik. Antrenörlük hayatımda bundan sonraki dönem de dahil olmak üzere yaşayabileceğim en önemli başarılardan bir tanesini elde ettik. Bu başarıyı 4 senede devamlı ve istikrarlı hale getirdik. Ancak ülkenin şartları, insanımızın futbola bakışı maalesef bazen bu tür kararların alınmasını gerektiriyor" dedi.
Bursa'nın güzel ve güçlü bir şehir olduğunu ifade eden sağlam, "Bursa'da kişilere bağlı kalınmadan gelinen noktanın daha üzerine çıkılarak devam edileceğine yürekten inanıyorum. Bursa'da bu potansiyel var. İnşallah hem Bursa'dan ülkeye verilecek mesajlarla, hem de Bursaspor'un ortaya koyacağı başarılarla mutlu olacağız. En azından bu başarılarda bizim de bir katkımız olduğunu bilerek sevineceğiz. İnşallah güzel günlerimizin geçtiği bu şehirde daha güzel mutlulukları hep beraber biz de izleyerek yaşayacağız" diye konuştu.
Gençlerin sorularını da cevaplayan Ertuğrul Sağlam, gelişmenin ve istikrarın kişilere bağlı kalmaması gerektiğini vurguladı. Sağlam, şöyle konuştu:
"Birisi gelip bir yerde kaliteyi yükselttiyse, o gittiği zaman kalitenin düşmemesi lazım. O açıdan Bursa güçlü bir yapıya sahip. Allah'ın izniyle 4 senede de bu yapı oturdu. Bursaspor, büyük aksilikler olmadıktan sonra kolay kolay geriye düşmez. Türk futbolundaki önemli görevlerimizden bir tanesi de budur. Kayseri bugün Türk futboluna belli bir yere geldi. Şimdi de Bursaspor geldi. Birkaç tane daha böyle takım Türk futboluna adapte edebilirsek bizim için önemli bir hizmet olacak. Gönül istiyor ki Avrupa'daki gibi bir yerde çok uzun süre kalalım. Ama Türkiye'de mümkün değil. Bu hayalden öteye gitmez".
"Bir gün tekrar burada olmamız gerekirse seve seve, göğsümüzü gere gere, alnımız açık şekilde en ufak bir sıkıntı yaşamadan geliriz. Bunun da mutluluğunu yaşamak istiyorum" diyen Sağlam, "İnşallah bu da çok uzun sürmez ve tekrar bir araya geliriz. Bursa'da yaşamasam da kolay kolay Bursa'dan kopabileceğimiz sanmıyorum. Bursa bizim için her konuda özel yere sahip. Bugüne kadar yaptıklarımızdan daha fazlasını yapmak için daha fazla çalışmam, daha fazla sorumluluk almam gerektiğini de biliyorum" dedi.
Ziyaretin ardından Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, Ertuğrul Sağlam'la hatıra fotoğrafı çektirdi. Sağlam, gençlerin atkı ve formlarını imzaladı.
(MŞ)

19.02.2013 12:40:48 TSI

Editör: Wan Haber