SAKARYA - Sakarya Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği (SAGİAD) Akyazı Şubesi üyeleri, gezi ve ticaret görüşmeleri yapmak üzere gittikleri Kuzey Irak'tan umutlu döndü.

Yurt içi ve yurt dışında ekonomik faaliyetlerine devam eden SAGİAD, iş adamlarının ticaret ve yatırım projelerini destekleyici çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Bir dizi temas ve görüşmelerde bulunan iş adamları Irak şehirleri Süleymaniye, Erbil ve Halepçe'yi gezerek, buralarda iş fırsatlarını ve ticaret potansiyelleri yerinde inceleme fırsatı buldu. Gıda, tarım, inşaat, mobilya sektörleriyle yakından ticari iş görüşmeleri ve pazar araştırmaları gerçekleştiren SAGİAD üyeleri, Iraklı iş adamlarından bilgi aldı.

SAGİAD Akyazı Şubesi'nin, dernek binasında yaptığı değerlendirme toplantısında, Kuzey Irak pazar araştırma gezisini anlatan Akyazılı iş adamlarından Hüseyin Kav ve Abdullah Mert, gezinin çok verimli geçtiğini, iş adamlarının bu bölgeye çok karlı yatırım yapabileceklerini söyledi. SAGİAD üyesi iş adamı Hüseyin Kav, "Erbil'de Türklere büyük bir teveccüh söz konusu. Büyük bir pazar mevcut. Gelecek 5-10 yıllık süreçte Erbil, Orta Doğu'nun en büyük, bir numaralı ticaret merkezi olacak. Büyük bir ticari pay var. Ticari yönden bakir bir alan diyebiliriz. Türk malları el üstünde tutuluyor. Güvenlik sorunu yok. Kuzey Irak'ta açılan Türk okulları sayesinde halkın Türkiye'ye ve Türk insanına karşı büyük teveccühleri olduğunu müşahade ettik." şeklinde konuştu.

SAGİAD Akyazı Şube Başkanı Metin Sert ise "İş adamlarının ufkunu açmayı hedefliyoruz. Bölgedeki iş dünyasının hacmini artırmak ve ivme oluşturmak azmindeyiz. Dünyadaki gelişimi takip ve başarımızı sürdürmek için eğitimli, donanımlı, kültürlü ve dürüst kadrolardan oluşan Akyazı iş adamları ekibimizle Kuzey Iraklı iş adamlarının bilgi ve tecrübelerini paylaşmaları ticaret hacmimizi artıracaktır. Ticaret köprüsü kurularak, ülkemizin kalkınmasında faydalı olacağına inandığımız iş görüşmelerini son derece önemsiyoruz. Gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederim." dedi.

İş adamları, Erbil'de bulunan Işık Üniversitesi ve Türk okullarını da ziyaret etme imkanı buldular.


CİHAN

Editör: Wan Haber