Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde 3 gündür etkili olan sağanak yağış, yerleşim alanlarını ve arazileri sular altında bıraktı. Ekinleri sular altında kalan köylüler yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.
Edremit Körfezi'nde aralıksız yağan yağmur, Burhaniye ve Edremit ilçeleri ile bağlı belde köylerinde ciddi zararlar oluşturdu. Yağmur sularına dayanamayan ilçe merkezlerindeki dereler taştı ve cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Araçlar ve yayalar, ulaşım zorluğu çekerken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Bazı cadde ve sokaklarda su sevilesi 1 metreyi bulurken, vatandaşlar, bodrum katlarının su basmaması için kendi önlemlerini almaya çalışıyor.
İtfaiye ekipleri ve belediyenin iş makineleri 48 saattir aralıksız görev yaparken, mahsur kalan vatandaşlara yardım edildi. Yollarda kalan araçlar da, vatandaşlar ve yetkililerin yardımıyla kurtarıldı. Bir derenin tıkanması, Adliye civarındaki evlerde bulunan vatandaşları mağdur ederken, öğle saatlerinde belediye ekiplerinin yaptığı müdahaleler sonuç verdi.
Burhaniye ilçesinin Çohur ve Edremit ilçesinin Çıkrıkçı köyleri adeta sularla çevrili adaya döndü. Köylere karayolu ulaşımı normal araçlara kapandı. Her iki köyün yüzlerce dekarlık ekili ovalarında bulunan ekinler büyük hasar gördü. Çoruh Köyü Muhtarı Hayrettin Erol'a ait ev de aşırı yağmura dayanamayarak çöktü. Çökme esnasında evde canlı olmaması faciayı önlerken, ev kullanılamaz hale geldi. Çoruh Köyü'ndeki tarla sahipleri ise, Balıkesir Kocaseyit Havalimanı'nın bulunduğu alandan gelen suların tarlalarda biriktiğini söyleyerek, yetkililerden yardım talep etti.
Edremit Körfezi'nde sağanak yağış halen etkisini sürdürürken, yetkililer vatandaşları su baskınları ve olası felaketlere hazırlıklı olmaları konusunda uyarıyor.
(SŞ-AF-Y)

10.02.2013 17:41:58 TSI

Editör: Wan Haber