Edirne'nin Keşan ilçesinde etkili olan sağanak yağış, sokakları göle çevirirken bir çok yeri de su bastı.
Keşan'da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, gün boyunca etkili oldu. Yağış nedeniyle sokaklar göle dönerken, çok sayıda iş yeri de sular altında kaldı.
SU ALTINDA KALAN ARAÇTAKİLERİ KEPÇE KURTARDI
Keşan'ın yüksek kesimlerinden alçak kesimlerine gelen sular nedeniyle Efes Yolu kenarında bulunan köprü altları da doldu. Su baskınları nedeniyle köprü altında kalan bir araçta mahsur kalan iki vatandaş ise Keşan Belediyesi'ne ait kepçe ile mahsur kaldığı yerden kurtarıldı.
DERE KENARINDAKİ EVLER SU ALTINDA
Genellikle Roman vatandaşların yaşadığı Yenimescit Mahallesi'nde dere kenarında bulunan çok sayıdaki ev su altında kalırken, vatandaşlar evlerinin önünden geçen su taşkını nedeniyle evlerinde mahsur kaldı. Bazı vatandaşlar ise görüntü alan basın mensuplarına "Bizi evlerimizden mi edeceksiniz?" diyerek tepki gösterdi. Dere kenarında bulunan evlerdeki çok sayıdaki vatandaş, uzun süre evlerinden çıkamadı.
PAZARYERİNDE TEZGAH ÜZEİRNDE MAHSUR KALDILAR
Keşan'da cumartesi günleri kurulan halk pazarı da yağmurdan nasibini aldı. Keşan Halk Pazarı'ndaki bazı esnaf, açtıkları tezgahlarını yağmur nedeniyle toplamak zorunda kalırken, bazıları ise akan su nedeniyle tezgahlarının üzerine çıkarak araçlarını beklemek zorunda kaldı.
BELEDİYE ÖNLEM ALDI
Keşan Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri, evleri su basan ve mahsur kalan vatandaşları kurtarırken, su baskınları nedeniyle evlerdeki çok sayıda eşya da sular altında kaldı. Ayrıca ekipler gece boyunca da mutlak yağışa karşı hassas bölgelere kum torbaları koyarken, bazı yerlerde de yolların çöktüğü öğrenildi.
Yağışın hafiflemesiyle birlikte meydana gelen hasarın ortaya çıkacağı belirtilirken, herhangi bir can kaybının yaşanmadığı öğrenildi.
(TB-ÖK-Y)

01.12.2012 15:05:50 TSI

Editör: Wan Haber